Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Matfestivalen

Ridskola Posted on 2012-09-07 09:33:12

I helgen som var 31/8-1/9 var SRS med på matfestivalen för första gången någonsin. Vi fanns med i ett av föreningstälten och sålde lotter och informerade om föreningen. I tältet satt Ungdomssektionen som la ned många timmars arbete under helgen. Bra gjort tjejer!smiley Kul att SRS får synas i sådana sammanhang också.

(Foto:Camilla Eriksson)



Käpphästhoppning avklarad

Ridskola Posted on 2012-09-07 09:23:22

Igår torsdag var det full aktivitet på Jutagården. Kl 17.00 hade US käpphästhoppning och totalt var det ca 25 barn med för att tävla med sina käpphästar och samtidigt träna på banan inför blåbärshoppningen som är nästa helg 16/9. Deltagarna fick även förtur att anmäla sig till blåbärshoppningen och efter att dessa 25 barn anmält sig finns det endast ett fåtal stora hästar kvar. Roligt med så stort intresse!smiley

(Jag hoppas jag får lite bilder från US så alla bloggläsare kan få se hur kul de hade det igår.)



Nytt hinder

Ridskola Posted on 2012-09-07 09:20:03

SRS har fått ytterligare ett snyggt sponsorhinder! Tack Jula Hotell och Konferens.

smiley



Div II hoppning

Ridskola Posted on 2012-09-07 09:18:34

I helgen 1/9 så var det dags för första omgången av Div II hoppning för ponny. Tävlingen gick i Mölltorp och Skultorp var väl representerade i startlistan. SRS har med 2 st lag i den här serien och är tillsammans med Skaraborgs PS ensamma om detta.

Tyvärr var jag inte med på den här tävlingen utan har fått berättat för mig hur det gick. Det gör att mitt blogginlägg blir lite kortare än vanligt.

Resultatmässigt så gick det bra vilket resulterade i flera individuella placeringar. 2:a i en klass kom Caroline Hoerschelmann på sin Marengo, Tilde Persson på ridskoleponnyn Svend kom också på 2:a plats i en klass, Emil Almgren kom på 4:e plats på Chempion, Madelene Ingerhage tog också en 4:e plats med Juel Timon och Emma Hellkvist kom på en 6:e plats i samma klass med Golden Gate. (Hoppas jag skrivit rätt, och fått med alla. Resultatlistorna är ej fullständiga så jag är inte helt hundra på detta.)

Tyvärr så blev det ingen placering för något lag men ryttarna laddar om inför nästa omgång. Jag har pratat med flera av dom och de är supertaggade!smiley

Här kan du se delar av resultatet från tävlingen: http://tdb.ridsport.se/meetings/17396

När man pratar med föräldrarna så är de väldigt nöjda med dagen. Som vanligt är det trevligt att vara ute med SRS. De är ett stort gäng med härlig stämning och bra gemenskap. Många nämner lagledaren Lotta Hedlund som gjort en stor insats och coachat och peppat ryttarna under dagen.

Bilderna har jag fått av “SRS-fotografen” Camilla Eriksson som väldigt ofta brukar följa med ut och ta kort på våra ryttare.

Bilder på ridskoleponnyerna Svend och Lord-River tävlas av Tilde Persson och Felicia Henåker får avsluta detta inlägg: