Jutagårdens Ridskola har en väl genomtänkt utbildningsplan för sina framtida lektionshästar.

Jutagården köper gärna in unga hästar och ponnyer direkt ifrån uppfödare runt om i Sverige och vi är glada över att vi har utvecklat ett bra samarbete med flera duktiga stuterier. Torpalyckans Stuteri, Stuteri KL, Stuteri Bron, Nybgårdens Stuteri och Gösslunda Gård är några stuterier vi köpt hästar ifrån.

Vår upplevelse är att det blir väldigt bra hästar när man köper unga hästar som succesivt formas och får växa in i verksamheten. Av våra just nu 30 hästar på ridskolan så är 28 svenska uppfödningar och 24 stycken har vi köpt in som unghästar och ridit in och/eller utbildat själva.

Hittills har det blivit friska, glada, nöjda, trevliga och välutbildade hästar som bjuder på bra ridkänsla och har goda möjligheter att lära våra elever att rida.

(Filmen är tillverkad av Meya Almström och Wilma Johansson som också haft stor delaktighet i arbetet med unghästarna.)

Vi tycker att det är ett väl fungerande system och vi har alltid flera unga hästar (1-5 år) på gång in i verksamheten. Läs mer om vår unghästutbildning på vår hemsida http://jutagardensstuteri.se/ridskola…