Nu är det klart, kvalen är avklarade och Hälge ska till Fasterbo Horse Show i sommar. Han gjorde sitt tredje och sista godkända kval i 1.20 i helgen. Vilken duktig häst han är. Vi är så glada att han klarade detta.

I år ligger Falsterbo vecka 27 och som tur är så har vi två dagars ledigt mellan våra läger just precis när han ska tävla… Det måste vara ödet, vilken slump. Vi har ett sjudagars läger hela v.26 men sen börjar inte nästa läger förens onsdag den 7:e v.27. Och gissa när han tävlar? Jo måndag och tisdag den 5:e och 6:e juli. Helt otroligt vilket flyt man ska ha. Det innebär att vi kommer åka ned till falsterbo så fort sjudagars-lägret är slut. Vara nere måndag och tisdag. Eventuellt stannar jag och Inger kvar tills fredag medans de andra åker hem. Inger har nämligen vunnit ett pris från Skara Hästsport. Priset är en VIP middag på torsdagen för två personer värde 6000:-.

Finalen för femåringarna går sen på fredagen men dit är det oerhört svårt att ta sig. Ca 200 stycken 5-åringar lyckas kvala in varje år men bara ett 20-tal går till final. Jag känner som så här att det spelar verkligen ingen större roll hur det går i Falsterbo. Det är bara roligt att han tagit sig så här långt och kvalat in. Jag hoppas bara på att han gör sitt bästa och klarar av att komma till en så pass stor tävlingsplats och ändå kunna göra så gott han kan trots att det är många intryck, stor bana, mycket publik och hästar.

Håll tummarna för honom i sommar. Är du på plats nere i Falsterbo får du inte missa att titta på honom. Heja Confidence!

Är du intresserad av att läsa mer om Hälge så står det endel om honom på Stall WB:s hemsida www.stallwb.se och på hans förra ägare, Jenny Östbergs hemsida http://www.stalleastmountain.com