Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Kyla och snö

Ridskola Posted on 2011-05-01 20:33:12

Vi har varit bortskämda med sol och värme den senaste veckan. Men idag såg det lite annorlunda ut. Mitt på dagen kom det en riktigt kylig “snöstorm”. Tja… eller nästan. Den varade i ungefär 15 minuter, precis så jag hann få med den på kort. Kanske lite överdrivet att kalla det för snöstorm, men kallt var det, och definitivt värt att dokumentera.

Konstig och omväxlande värld vi lever i…

23 april = Skövde toppar varmast-i-sverige-listan.

1 maj= Kylig och ovälkommen snöstorm smiley



Uppdaterad anmälningslista

Ridskola Posted on 2011-05-01 20:24:30

Här kommer en uppdaterad anmälningslista för sommarens ridläger.Klicka på PDF-filen för att se den fullständiga anmälningslistan:

Många har anmält sig och läger 1 och 2 är fulla. Platser finns kvar på läger 3-5. Skynda dig att anmäla så du inte går miste om sommarens roligaste händelse.

Hoppas vi ses i sommar!smiley



Golvet klart

Ridskola Posted on 2011-05-01 20:18:57

Det är roligt när projekten går framåt och nu är golvet i cafeterian klart. Det har jobbats mycket och intensivt i flera dagar. Mats Henåker har lett arbetet och till sin hjälp har han haft flera ur anläggningskommittén och styrelsen.

Här kommer lite bilder där ni kan se hur det undan för undan börjar ta form.smiley



Åsa och Lakris

Ridskola Posted on 2011-05-01 10:34:47

Åsa har hållt på och jobbat med Lakris under ett tag. Han är ju 3 år i år och ska ridas in. Åsa har fått detta som sin arbetsuppgift. I helgen satt hon upp och skrittade lite på honom för första gången. Han var väldigt snäll och skötte sig super. Nu ser vi fram emot fortsättningen.smiley



Valborg och ponnyridning

Ridskola Posted on 2011-05-01 10:29:50

Vid Lions arrangemang och valborgsfirande vid Sjötorpssjön i Skultorp var Jutagården inbjudna. Vi skulle ha hand om ponnyridningen som startade klockan 18:00. Vi tog med oss 4 stycken hästar (Solero, Puff, Mode & Tyra), packade och gjorde oss redo för avfärd. Vi var ett stort gäng som åkte dit. Jag, Frida, Åsa, Inger, Mathias, Johan, Noak och Lillen. Dessutom var stallassistenterna Moa, Tilde, Petra och Julia K med för att hjälpa till med hästarna. Alla var inte delaktiga i själva ponnyridningen. Inger, Mathias, Johan, Noak och Lillen gick mest runt och kikade på de andra sakerna. Noak spelade på lotterier, vann godis, var extremt förtjust i alla barn och framförallt så gillade han lekplatsen. Han förstod nog inte varför alla andra barn var så intresserade av hästarna när det fanns så roliga leksaker, gungor och rutschbanor att roa sig med.

Bilder från dagen:

Sammanfattningsvis så var det en lyckad dag med massor av barn som ville rida. Många red flera gånger och rekordet var fyra gånger. Det klart, man vill ju prova alla hästar.smiley Hästarna tyckte att det var roligt att vara iväg och de skötte sig superbra.

Efter att ha varit där i nästan 2 timmar så packade vi ihop och åkte hem igen. Intresset var stort och vi kunde säkert stannat en stund till men vi ville avlägsna oss innan sång, eld och fyrverkerier drog igång. Kändes lugnast så.smiley

Tack Lions för att vi fick vara med.