Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Hästarna genom tiderna del 2

Ridskola Posted on 2011-11-12 11:52:33

Nu kommer fortsättningen av hästarna genom tiderna. Första delen blev mycket uppskattad och jag har fått många mail, sms och kommentarer om detta. Kul!smiley

Första delen handlade ju om de hästar vi hade från och med uppstarten. Den här delen handlar om hösten 2006- slutet 2008. Många hästar under den här tiden var foderhästar, dvs sådana som vi lånade under en kortare period.

.

Pontus

Han är en B-ponny som vi var fodervärdar åt en kortare tid under 2006.

Chabo

Han var en C-ponny som var hos oss en kortare tid 2006 när han var till salu. Eleven Angelica Hoerschelmann köpte honom.

Breeze

Hon är en B-ponny som vi var fodervärdar åt under en kortare period 2006.

Dacke och KagaVem är vem? Det var en del elever som hade svårt att se skillnad smiley

Dacke

Kaga

Vi var fodervärdar åt dem under 2006-2007.

Charter

Han är en D-ponny som vi fodervärdar åt under 2006-2007.

Fellini

Han köptes 2006 till Frida som tävlingshäst men började gå med på ridskolan först 2009. Fellini är fortfarande kvar hos oss.

Patron

Han köptes in 2007 och är fortfarande kvar hos oss.

Daisy

Hon är en C-ponny som vi var fodervärdar åt under 2007.

Svend

Vi lånade honom först en period men därefter köpte vi honom. Han kom till ridskolan 2007. Svend är fortfarande kvar hos oss.

Miclas Alecsina Hon är en D-ponny som köptes in 2007 av eleverna, systrarna och inackorderingarna Sara och Elin Andersson. (Samma personer/familj som vi köpte Iceman av.) Efter att vi ägt Alecsina ett par år så blev vi uppringda av de som ägde henne före Sara och Elin. De undrade om de fick köpa tillbaka henne, och eftersom hon började bli lite till åren tyckte vi att detta var ett bra alternativ. Alecsina är en glad och lycklig pensionär nu.

Miranda

Hon är en stor häst som vi var fodervärdar åt från 2007-2009.

Dalle

Han köptes in 2008 från samma person som vi köpt Patron av. Dalle är fortfarande kvar hos oss.

Gamander

Han var en stor häst som köptes in 2008. Gamander skadade sig i hagen och fick tyvärr avlivas 2010.

The Crow/Kråkan

Han köptes in 2008 och är fortfarande kvar hos oss.

Ferry Hon är en D-ponny som vi var fodervärdar åt under 2008-2009.

Nevada

Hon var en stor häst som köptes in 2008 och såldes efter nåt år till Åsa Alsterlund.

Himberlii

Hon var en stor häst som köptes in 2008 men hon fick tyvärr avlivas några år senare pga en skada.

Poker

Han är en släkting till Mode som vi lånade en period under 2008. Han var på inridning hos oss. Jag tror att han är såld till Götene Ridskola.

Akustika

Hon är en stor häst som vi hade på foder en kortare tid under 2008.



Käpphästhoppning & Blåbärshoppning

Ridskola Posted on 2011-11-12 11:22:09

Nu är det dags för en käpphästhoppning och en blåbärshoppning. Vi hade en liknande tävling under vårterminen vilket var mycket uppskattat och många har bett om en repris.

Tanken är att detta är tävlingen för de som är i början av sin tävlingskarriär.

Läs PDF-filen här:

.

Käpphästhoppning:

Den 4/12 kommer US ha en käpphästhoppning där deltagarna får träna på att tävla. De får veta hur en tävlingsdag går till, hur man gör på en framridning, vad man ska tänka på när man går banan och de får dessutom tävla på samma bana som är helgen efter med riktiga hästar.

Bra träning. Vi tycker att det har varit jättebra att deltagarna får träna på banan med käpphästar innan de ska tävla med riktiga hästar. Det är ganska svårt att lära sig en bana utantill och med detta upplägg syns det att deltagarna blir bra förberedda.

Förtur att anmäla sig. De som är med på käpphästtävlingen får även förtur att anmäla sig till blåbärshoppningen. Chansen att få sin favorithäst är stor.

US har satt upp lappar i stallet om denna tävling. Jag ska försöka lägga upp deras inbjudan här så fort jag har får den.

Läs allt här:

.

Blåbärshoppning:

Den 11/12 kommer SRS ha en blåbärshoppning. Det kommer vara en clear round hoppning vilket innebär att felfria ryttare får rosett. Alla deltagare får en chokladbit. Det finns klasser från bomklass, 20cm, 30 cm osv upp till 1m. I bomklass får man även ha en ledare.

Maskerad med jultema. Under tävlingsdagen får de som vill klä ut sig. Fina priser finns att vinna.

Barbackaklass för de med mer tävlingsrutin. Man kan välja att rida sin hoppklass barbacka. Meddela detta vid anmälan. För att få tävla barbacka måste du rida i lägst en grupp 2.

Anmälan.De som är med på käpphästtävlingen har förtur till denna tävling. Efter att käpphästtävlingen är klar ca kl 13.00 får ryttare med liten tävlingerfarenhet anmäla sig. Listor finns i stallet. Därefter, dvs från måndag 7/12 får övriga ryttare med mer tävlingserfarenhet anmäla sig. Fråga gärna Frida eller Fanny om du undrar något om själva anmälan.

Läs propositionen till blåbärshoppningen här: