Nu är det dags för en käpphästhoppning och en blåbärshoppning. Vi hade en liknande tävling under vårterminen vilket var mycket uppskattat och många har bett om en repris.

Tanken är att detta är tävlingen för de som är i början av sin tävlingskarriär.

Läs PDF-filen här:

.

Käpphästhoppning:

Den 4/12 kommer US ha en käpphästhoppning där deltagarna får träna på att tävla. De får veta hur en tävlingsdag går till, hur man gör på en framridning, vad man ska tänka på när man går banan och de får dessutom tävla på samma bana som är helgen efter med riktiga hästar.

Bra träning. Vi tycker att det har varit jättebra att deltagarna får träna på banan med käpphästar innan de ska tävla med riktiga hästar. Det är ganska svårt att lära sig en bana utantill och med detta upplägg syns det att deltagarna blir bra förberedda.

Förtur att anmäla sig. De som är med på käpphästtävlingen får även förtur att anmäla sig till blåbärshoppningen. Chansen att få sin favorithäst är stor.

US har satt upp lappar i stallet om denna tävling. Jag ska försöka lägga upp deras inbjudan här så fort jag har får den.

Läs allt här:

.

Blåbärshoppning:

Den 11/12 kommer SRS ha en blåbärshoppning. Det kommer vara en clear round hoppning vilket innebär att felfria ryttare får rosett. Alla deltagare får en chokladbit. Det finns klasser från bomklass, 20cm, 30 cm osv upp till 1m. I bomklass får man även ha en ledare.

Maskerad med jultema. Under tävlingsdagen får de som vill klä ut sig. Fina priser finns att vinna.

Barbackaklass för de med mer tävlingsrutin. Man kan välja att rida sin hoppklass barbacka. Meddela detta vid anmälan. För att få tävla barbacka måste du rida i lägst en grupp 2.

Anmälan.De som är med på käpphästtävlingen har förtur till denna tävling. Efter att käpphästtävlingen är klar ca kl 13.00 får ryttare med liten tävlingerfarenhet anmäla sig. Listor finns i stallet. Därefter, dvs från måndag 7/12 får övriga ryttare med mer tävlingserfarenhet anmäla sig. Fråga gärna Frida eller Fanny om du undrar något om själva anmälan.

Läs propositionen till blåbärshoppningen här: