Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Man går och undrar

Ridskola Posted on 2011-11-15 20:07:26

Vinterdäcken är på för längesen och man har liksom gått och väntat på när det ska smälla till och bli kallt. Förra året gick ju allt så snabbt och nu när vi är inne i mitten av november funderar man verkligen på hur det kommer bli. Det har knappt blivit kallt och någon snö syns inte till. Undrar hur den här vintern kommer bli. I skrivandets stund sitter jag och kollar ut på balkongen och på mina tappra och fortfarande blommande blommor.Känns konstigt när jag sen vänder tillbaka blickarna på datorskärmen och ser förra årets bilder från samma tidpunkt. Inte klokt! Den som lever får se.



Teoriveckan är inledd

Ridskola Posted on 2011-11-15 20:06:42

I går var första dagen på teoriveckan. Det var hoppning som stod på schemat och denna gång skulle vi instruktörer prata om och visa de vanligaste hoppövningarna vi har på lektion. Frida och Åsa red medans jag berättade om vad publiken fick se, vad man skulle tänka på och vad som lätt kan bli fel. Hästarna som gick med på hoppningen var Mr X, Kråkan, Mode och Jazmin.

Det var massor med elever, föräldrar och syskon som kom på denna teoridag. Kul att närmare 100 personer fanns på plats i ridhuset för att ta del av och lära sig mer om hoppning.

Samma dag, alltså igår inleddes en gröna kortet kurs för ryttare och föräldrar till ryttare som vill ut och tävla på lokal nivå. Det var otroligt många som var med på denna kurs. 25 stycken fick jag det till när jag räknade deltagarna igår. Ni kan tänka er att det var ganska trångt i cafeterian.smiley Häftigt och roligt att det finns ett sådant tävlingssug i klubben.

.

Idag har Åsa och Frida haft hand om teoridagen så jag har ännu inte fått någon rapport om hur allt gått. Åsa har haft hand om pysseldag i stallet och Frida har haft träff 2 i gröna kortet kursen. Jag berättar mer om det en annan dag. Jag får säkert höra allt imorgon när jag kommer till Juta.



Julkalendrar

Ridskola Posted on 2011-11-15 20:06:05

Gör som jag och köp julkalendrar. Den kostar 50 kr och 25 kr går direkt till föreningen. Stöd SRS genom att köpa en eller flera julkalendrar. Jag pratade med en i styrelsen igår och de har väldigt många kvar så hjälp till du med. Man har chansen att vinna fina priser.

De var himla roliga att skrapa… jag kunde inte riktigt hålla mig.smiley Det som gjorde det extra kul var att jag vann. I morgon tänkte jag lösa in min vinst och samtidigt passa på att köpa några till. Dessa ska jag försöka spara så jag har när väl december kommer.

PS. det var varken miljonen eller bilen jag vann så de finns nog fortfarande kvar.smiley