Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Nominera till “Sötast-På-Juta-Tävling”

Ridskola Posted on 2012-04-03 11:57:27

Vi har fått ett tips av en person här på bloggen. Vi kommer att arrangera en “Sötast-På-Juta-tävling” där du kan vara med och nominera någon av hästarna på Jutagården. Vilken är den sötaste hästen/ponnyn på Jutagården? Du kan nominera hästar fram till och med onsdag den 11/4 kl 20.00 Därefter kommer det att vara en omröstning här på bloggen för att ta reda på vem som är den sötaste hästen på Jutagården.

.

Hur gör man för att nominera?

Du nominerar en häst genom att kommentera detta inlägg med namnet på den häst du tycker ska vara med i tävlingen. Det måste vara en häst som står uppstallad på Jutagården(Ridskolehäst, privathäst eller inackorderad) Har du ett fint/sött/snyggt/gulligt/roligt kort på den häst du nominerat kan du maila det till mig på fanny@jutagardensstuteri.se. (Annars kommer jag att ta ett av mina kort.)

.

Så här går Sötast-På-Juta-Tävlingen till:

Nominering av häst/ponny kan ske tom onsdag 11/4 kl 20.00. Efter onsdag så kommer alla hästar som blivit nominerade att läggas upp här på bloggen med ett kort. Därefter startar en omröstning som kommer att pågå i en vecka.

.

Hoppas att många hästar blir nominerade!smiley



Vill du också vara i stallet på lovet?

Ridskola Posted on 2012-04-03 11:37:04

Nu när det är påsklov så händer det en hel del roliga saker på Jutagården.smiley

Torsdag – Då har US en aktivitet för klubbens alla medlemmar. Kom ut till stallet och umgås med massa trevliga hästkompisar och delta i ungdomssektionens roliga påskaktivitet. Anmäl dig i stallet. Läs mer om den längre ned på bloggen eller gå in på www.skultorpsrs.se .

Fredag och Lördag är det inga vanliga ridlektioner men däremot har klubben tävling. På fredagen är det dressyrtävling och på lördagen är det hopptävling. Kom ut en stund och titta på alla som tävlar.

Lördag – Då är det klädbytardag. Kom ut och fynda eller varför inte passa på att lämna in dina överblivna hästsaker. (Du lämnar in dina saker på fredagen) Mer info hittar du längre ned på bloggen eller på SRS:s hemsida www.skultorpsrs.se



Påsklov och löshoppning

Ridskola Posted on 2012-04-03 11:22:39

Igår var det måndag och påsklov. Detta märktes då det var flera stallassistenter på plats i stallet för att hjälpa till och greja med diverse olika saker. Det mockades, grejades med lite staket, vattnades i ridhuset, putsades träns, sattes upp namnskyltar mm, mm. Vi passade även på att löshoppa alla unghästar vilket var ett roligt inslag under dagen. Först ut var Obelix, Oliv och Obell, därefter var det dags för Orkan och Orlando och sist ut var Newton, Viper och Joker. Alla hästar skötte sig utmärkt och trots att många löshoppade för första gången förstod de snabbt vad det gick ut på. De tyckte att det var riktigt roligt och det var en ren lycka att få titta på dem när de skuttade runt.smiley



Röda dagar = Ingen ridning

Ridskola Posted on 2012-04-03 11:13:56

Under påskhelgen är det några röda dagar vilket innebär att det inte kommer vara några ridlektioner. Fredag 6/4, lördag 7/4 och måndag 9/4 är det inga ridlektioner. Övriga dagar rider som vanligt.