Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Snö=Tolka

Ridskola Posted on 2014-01-22 12:57:53

När snön ligger vit brukar vi alltid erbjuda de grupper som vill att tolka. smiley
Både idag och igår var det två grupper som valde att göra det. Så härligt. Pulka, tefat och miniskidor användes flitigt.
Här ser vi tisdaggruppen 16.30 med Obelix och Mode: Eleverna har varit med så många år nu så den här gången fick de även turas om att rida. (Med mer oerfarna grupper rider alltid våra stallassistenter.)



Festligheter med årsmöte, middag & dans 22/2

Ridskola Posted on 2014-01-22 11:23:51

På lördag den 22 februari är det dags för Skultorps Ryttarsällskaps årsmöte. Alla hjärtligt välkomna.
Glöm inte att alla klubbmästare kommer ropas upp för att ta emot sin klubbmästarplakett.
.
Efter årsmötet är det dags för lite fesligheter med middag och dans. Hoppas vi blir ett minst lika glatt gäng som förra året. Vi har hyrt in oss på Grevagården i deras fina restaurang och publokal.
.
Läs hela inbjudan här:



Frida på Conrad-träning

Ridskola Posted on 2014-01-22 11:10:37

I slutet på förra veckan var det dags igen för Frida att åka iväg på träning för Conrad Schumacher. Conrad kommer ifrån tyskland och åker några gånger ger per år till Sverige för att hålla träning för ett antal ryttare som är med i något som kallas för dressyrsporren. Eva lekander är initiativtagaren till dressyrsporren. Hon ansvarar för träningen och bjuder in ryttare. Denna träning är till för att erbjuda en tränare till tränarna och deras elever.
.
Läs mer om dressyrsoprren här på Eva Lekanders hemsida:
http://www.lekander.com/dressyrsporren/

Frida har varit med under ett antal år och började redan på den tiden när hon red och tävlade Fellini. Hon hade ett uppehåll på ett par år när hon fick Noak och Vilmer men nu sen något år tillbaka är hon igång igen.
Träningen hålls på en anläggning i Helsingborg så det tar sin tid att åka dit, ca 75 mil tur och retur. Frida försöker därför åka dagen innan träningen så hästarna slipper träna samma dag som den långa resan. Den här gången var hon borta trosdag till lördag och tränade två hästar fredag och lördag. Det var Lakris och Ann-Meries Surprise som hon hade med sig.

I tidningen ridsport kunde ni för några nummer sedan läsa om Conrad och hans träningsfilosofi.

Med till Helsingborg var Johan och Ann-Marie.

Hemma jobbade Jag, Åsa och Jane. Jane bodde även på gården. Mamma var barn och hundvakt. Lite typsikt denna gång var att vattenpumpen la av på torsdag eftermiddag. Så typiskt när dom är borta. Inte lätt att klara sig utan vatten när man har 35 hästar i stallet som står lite lätt törstiga. (En häst dricker mellan 40-60 liter vatten/dag så ni förstår säkert att det var lite lätt kris.) Som tur var så dröjde det inte länge innan pappa kom förbi och lagade pumpen. Problemet löst, vattnet var igång och alla hästar var nöjda och glada. smiley

Träningen gick superbra för Frida, hon fick som vanligt enormt bra hjälp. Han är sanslöst bra. Frida fullkomligt sprudlade av lycka. Tok-inspirerad att fortsätta träningen mot sina mål. Dessutom fick hon som vanligt med sig en hel del inspiration och bra övningar till kommande dressyrlektioner. Några av er har säkert redan fått testa på några av dessa.