I slutet på förra veckan var det dags igen för Frida att åka iväg på träning för Conrad Schumacher. Conrad kommer ifrån tyskland och åker några gånger ger per år till Sverige för att hålla träning för ett antal ryttare som är med i något som kallas för dressyrsporren. Eva lekander är initiativtagaren till dressyrsporren. Hon ansvarar för träningen och bjuder in ryttare. Denna träning är till för att erbjuda en tränare till tränarna och deras elever.
.
Läs mer om dressyrsoprren här på Eva Lekanders hemsida:
http://www.lekander.com/dressyrsporren/

Frida har varit med under ett antal år och började redan på den tiden när hon red och tävlade Fellini. Hon hade ett uppehåll på ett par år när hon fick Noak och Vilmer men nu sen något år tillbaka är hon igång igen.
Träningen hålls på en anläggning i Helsingborg så det tar sin tid att åka dit, ca 75 mil tur och retur. Frida försöker därför åka dagen innan träningen så hästarna slipper träna samma dag som den långa resan. Den här gången var hon borta trosdag till lördag och tränade två hästar fredag och lördag. Det var Lakris och Ann-Meries Surprise som hon hade med sig.

I tidningen ridsport kunde ni för några nummer sedan läsa om Conrad och hans träningsfilosofi.

Med till Helsingborg var Johan och Ann-Marie.

Hemma jobbade Jag, Åsa och Jane. Jane bodde även på gården. Mamma var barn och hundvakt. Lite typsikt denna gång var att vattenpumpen la av på torsdag eftermiddag. Så typiskt när dom är borta. Inte lätt att klara sig utan vatten när man har 35 hästar i stallet som står lite lätt törstiga. (En häst dricker mellan 40-60 liter vatten/dag så ni förstår säkert att det var lite lätt kris.) Som tur var så dröjde det inte länge innan pappa kom förbi och lagade pumpen. Problemet löst, vattnet var igång och alla hästar var nöjda och glada. smiley

Träningen gick superbra för Frida, hon fick som vanligt enormt bra hjälp. Han är sanslöst bra. Frida fullkomligt sprudlade av lycka. Tok-inspirerad att fortsätta träningen mot sina mål. Dessutom fick hon som vanligt med sig en hel del inspiration och bra övningar till kommande dressyrlektioner. Några av er har säkert redan fått testa på några av dessa.