Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Hälsning från lagledarna för SRS:s Gotalag

Ridskola Posted on 2014-05-06 14:24:14

I söndags var det dags för första omgången i Gota-cupen! Den var på hemmaplan vilket innebar att vi hade många glada SRS-are runt oss som hejade på oss 🙂 Stämningen kändes på topp! Det startade 16 SRS-ekipage denna dag och vi såg många fina rundor både i förklass och i lagklass. I lagklassen blev det 7 felfria rundor av 13 möjliga, vilket är super bra med tanke på att flera ryttare faktiskt inte tävlat lokal tävling tidigare! Så det känns som en riktigt bra start att få börja med rosetter och placering 🙂 // Anna & Anki

Här kommer några underbart fina kort tagna av fotograf: Cecilia Adolfsson



Gota omg 1 avklarad

Ridskola Posted on 2014-05-06 14:23:50

I söndags genomförde Skultorp första omgången av Gotacupen för ponny. Det var 166 startar under dagen och 17 ekipage var hemmaryttare. De gjorde väldigt bra ifrån sig och man kunde både höra och se alla glada Skultorpare på tävlingsplatsen. Roligt att flera medlemmar kom för att heja på och stötta våra ryttare från läktarplats.

Följande ryttare representerade Skultorp:

Åsa Alsterlund – Lord River

Åsa Alsterlund- Joker

Frida Jonsson – Queen

Tilde Sjöqvist – Jacobs Ponyta

Caroline Hoerschelmann – Mirakel

Julia Hellkvist – Myrten

Alice Johansson-Trix

Emma Ström – Svend

Louisa Kjernald -Yaya

Linnea Karlsson – Rose

Lina Sjöqvist – Sunny

Elsa Zabel – Solero

Maja Nord – Tambo

Lina Ekstrand – Saga

Elin Liljegren – Mode

Nicole Grundström- Dixette

Linn Claesson – Tarzan


Skultorp var den klubb med flest lagryttare. För att ha med ett lag i Gotacupen var minimum 3 ryttare. SRS hade 13 lagryttare som red lagklassen. smiley

Lagledare för SRS:s lag var Anki Sjöqvist och Anna Jonsson som verkligen gjorde ett kanonjobb med att peppa laget och skapa god stämning bland alla i och runt omkring laget.

Själva tävlingsdagen flöt på mycket bra och vi fick beröm från många håll att det var en lyckad tävling med bra organisation och trevliga funktionärer. Tack till alla som såg till att vi kunde genomföra den här tävlingsdagen på bästa sätt.

Extra kul var att flera SRS ryttare placerade sig individuellt under dagen. Dessutom gick det väldigt bra för vårt lag och vi slutade på bästa tänkbara resultat med felfritt och full poäng med oss till nästa omgång som går i Tibro den 25 maj.

Fotona i detta inlägg är tagna av Caroline Hoerschelmann.



Ponnyridning Valborg

Ridskola Posted on 2014-05-06 14:22:03

I onsdags den 30 april var vi iväg med ett gäng ponnyer till Sjötorpssjön i Skultorp vid Lions Valborgsfirande. Det var Obell, Obelix, Mode och Dalle som fick följa med. Rebecka, Sally, Åsa, Frida, Fanny och Johanna Bergman var med för att ta hand om alla barn som ville prova på att rida. Johan och Noak var också med men de hade fullt upp med att köpa godis, leka och springa runt bland allt det andra. På ponnyridningen var det också full fart. Direkt när vi anmälde växte kön sig lång och totalt var det över 50 barn som red. Roligt. Det verkar bara bli mer och mer populärt för varje år vi är där. Hästarna skötte sig super och de såg ut att tycka det var riktigt roligt att vara iväg på ett litet äventyr.

Tack till alla som var med och hjälpte till. smiley