Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Ridlägerbilderna ute

Ridskola Posted on 2014-09-22 23:26:24

Nu är alla ridlägerbilder ute från sommarens två sista ridläger. Du hittar dem på vår bildsida. http://bilder.jutagardensstuteri.se



Ridlägertröjorna är klara

Ridskola Posted on 2014-09-22 14:41:58

Nu finns ridlägertröjorna här för avhämtning. Säg till Frida eller Fanny så plockar vi fram din tröja.



På söndag är det dags för tävling på Juta

Ridskola Posted on 2014-09-22 10:56:35

På söndag den 28/9 är det dags för lokal hopptävling på Jutagården. Andra omgången av division II hoppning för ponny. Det är många SRS:are med. Både på lektions och privathäst så det finns många att heja på. Har du en stund över får du gärna komma och titta. Första start är 9.00.

Vill du vara med och vara funktionär kan du maila fanny@jutagardensstuteri.se Det finns alltid något att göra.
.
Håll koll på ditt funktionärsuppdrag. Du har väl koll på ditt medlemsuppdrag. En del blev uppsatta på fixardag och andra på tävling. Listan där alla ridande står uppskrivna hittar du på SRS:s hemsida. Se medlemsuppdrag.
.
Cafeterian efterlyser som alltid hembakat. Har du något som du vill bidra med kontakta Martina Hille Engvall. 0735-252302. Det är alltid väldigt poppis med hambakat!smiley



Andra omgången av Div III dressyr

Ridskola Posted on 2014-09-22 10:47:47

(Är ni fler som har foton från denna helg får ni gärna maila mig så jag kan förgylla detta inlägg lite till.. Både från Ponny och Häst-gänget)
.

I lördags var det dags för ponnyryttarna. Laget bestod den här omgången av 3 ekipage. Lovisa Melin, Ebba Paulsson och Linn Claesson. De gjorde ett toppenjobb. Trots att de red med en ryttare kort även den här omgången så lyckades de riktigt bra. De kom på en fin 4:e plats med laget.smiley Dessutom fick Ebba Paulsson till två kanonritter. Hon vann båda sina klasser med fina 70 och 72%. Grattis säger vi till Ebba och Tabasco. På samma tävling red även Julia Hellkvist och Moa Angshed individuellt.
Se hela resultatlistan här: http://online.equipe.com/sv/competitions/10930

Om du vet någon som vill vara med till 3:e och sista omgången kan man höra av sig till Marie Claesson. Det finns plats för en ryttare i LC.
.

I söndags var det dags för hästgänget. Det blev en väldigt framgångsrik dag och placeringarna ramlade in för SRS-gänget. Frida Berglin (fd Lindgren) på ridskolehästen Wanessa gjorde tävlingsdebut på bortaplan. Det märktes inte. Trots ganska tufft motstånd red de på fina 70% i första och 66 % i andra klassen. Det räckte till en vinst och en 6:e placering. Grattis Frida & Wanessa!smiley

Individuellt red också Michaela Sjölin och Johanna Öberg.
Laget representerades den här omgången av Elin Andersson, Åsa Alsterlund, Emma Hellkvist och Mikaela Jonsson.Elin var lagledare. Elin hade liksom Frida också en kanondag. Hon kom 4:a i förklassen 2:a i lagklassen med fina 65 & 69%. Även Mikaela fick en individuell placering. Hon red på 68,9 % vilket resulterade i en 6:e plats.
.
Elin o Chapman. (Tack elin för bilderna)

Laget vann den här omgången. Grattis till er alla! Bra gjort. smiley
Laget på prisutdelning. (Tack Mikaela för bilden)


.
Även på denna tävling var det med många hästskötare/supporters. Här ser vi Rebecka herin och Chappis.

Resultatet från hela tävlingsdagen hittar du här: http://online.equipe.com/sv/competitions/10926

.
Till sist vill jag bara önska alla dressyrryttare lycka till i nästa omgång.



Lyckad fixardag

Ridskola Posted on 2014-09-22 10:29:48

Bättre sent än aldrig… Förra helgen, den 14/9 hade SRS fixardag. Det var anläggningskommittén som höll i den och totalt var det ett 30-tal medlemmar på plats för att hjälpa till att få anläggningen fin. Det trimmades, städades och fixades mest hela dagen. Tyvärr var jag inte själv på plats men jag har kunnat njuta av allt som blev gjort i efterhand. Det blev verkligen skillnad. Under veckan som gått är det många familjer som gett beröm till er. Bra jobbat allihop!smiley



Fantastiska markägare

Ridskola Posted on 2014-09-22 10:25:02

Tänk vilket hästvänligt område vi lever i. Vilka fantastiska markägare vi har runt omkring Jutagården. Erik Wigholm (grannen) som gladeligen tillhandahåller en skrittstig på hans mark så vi slipper rida på vägen när vi ska till skogen och Loringa Egendom som är snälla med att tala om när det är fritt fram att rida på stubbåkern. Då är det lätt & roligt att ha häst.
Jag och Frida har varit borta flera dagar i rad. Kvalitetstid på hög nivå med glada hästar!smiley



Lord-River är såld

Ridskola Posted on 2014-09-22 10:04:01

Som ni kanske vet så har Lord-River varit utlånad på prov inför ett eventuellt köp. Nu har de bestämt sig. Han passade verkligen riktigt bra hos dom och vi är övertygade om att han kommer glädja många elever på Billdals Ridskola. Ett stort lycka till med honom önskar vi er. Ta hand om vår älskling nu! smiley Han är endast värd det bästa!!!
För dig som vill minnas denna ponny en stund finns ett inlägg här med film och massvis med bilder från underbara stunder tillsammans med denna ljuvliga ponny. Vi vill tacka för 8 underbara år tillsammans. http://blogg.jutagardensstuteri.se/#post784