Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Ryttarsatsningen fortsätter…

Ridskola Posted on 2014-11-26 14:54:43

Ryttarsatsningen fortsätter att göra massa roliga och lärorika grejer… eller för all del jobbiga och svettiga grejer… smiley Igår var det dags för fysträning igen. Denna gång var deltagarna inbjudna till Friskis och Svettis och ett av deras Corepass. På bilderna och smsen jag fått efteråt kan man nog minst sagt säga att de kom upp i puls och mjölksyran fullkomligt sprutade ur öronen. De somnade nog gott i går kan jag tro.

.

I morgon bär det av för ytterligare en utbildningsresa. Förra gången var det ju ryttarträning på Arphus gård hos Pether och Per tillsammans med deltagarnas hästar och team. Den här gången får hästarna stanna hemma men ryttare och team åker på studiebesök på Ridskolan Strömsholm och därefter ska vi spendera två dagar på Sweden International Horse Show i Friends Arena. Vi kommer bo på hotell och gå på massa roliga tävlingar i dressyr och hoppning. Vi kommer även få se Sverigepremiär på Inomhusfälttävlan. Det blir nog spännande. Dessutom ska vi få se två intressanta och förhoppningsvis lärorika clinics i både dressyr och hoppning. Hoppclinicen hålls av förbundskapten Sylve Söderstrand och landslagstränare Henk Noren. Dressyrclinicen hålls av Tysklands dressyr och fälttävlands stjärna Ingrid Klimke. Som om inte det här vore nog så finns det shopping i världsklass… en hästälskares dröm. Det finns allt och mycket till. smiley

.

Kvar här hemma har vi bästa supporten. Patrik har hand om allt i stallet dagtid och Madeleine Axelsson och Frida Berglin har hand om lektionerna. Tack till er!



Information utbildning egen häst jullovet

Ridskola Posted on 2014-11-26 14:40:45

Vad roligt att det är så många som nappat på idén att ha en egen häst under ledigheten under jul och nyår. Många hästar är uthyrda hela perioden och andra halva eller enskilda dagar.

Här kan du se hur bokningen ser ut så här långt:

Vill du också boka dig på en häst så är det bara att höra av dig till Frida eller Fanny. Du ser på schemat ovan vilka dagar och hästar som finns lediga.

Till dig som anmält sig vill vi hälsa er alla varmt välkomna till ett roligt jullov på Jutagården. Håll utkik i din mailbox. Vi kommer skicka lite mer information om hur ridningen samt häst ch stallskötseln går till.



Resultat KM dressyr

Ridskola Posted on 2014-11-26 14:35:30

Nu är även klubbmästerskapet i dressyr för 2014 över för den här gången.

Som vanligt var det väldigt mycket starter, vädret var med oss så vi kunde ha en tävlingsbana även utomhus vilket kortade ned tävlingsdagen avsevärt.

Vi bjöds på mängder av fina och välridna dressyrprogram. Kul att vi har fått så många duktiga dressyrekipage i klubben som verkligen fick glänsa denna dag.

Här hittar du resultatet från dagen: http://online.equipe.com/sv/competitions/11588

Här nedan presenteras våra Klubbmästare i dressyr 2014:

B-ponny Guld Louisa Kjernald Yaya 65,3% LC:1
Silver Emma Ström Svend 64,82% LC:1
Brons Elsa Nord Dirina 62,93% LB:1
C-ponny Guld Tilde Sjökvist Jacobs Ponyta 70% LC:1
Silver Ella Lindegårdh Charlie IV 67,07% LB:1
Brons Moa Angshed Blue Boy 65,66% LA:1
D-ponny Guld Ebba Pålsson Gräns Tabasco 69,83% LB:1
Silver Frida Johnsson Trestena Blushing Queen 67,76% LB:1
Brons Julia Hellkvist Myrten 67,04% LC:1
Häst Guld Marie Claesson Diego van den Hoogen Akker 68,97% LB:1
Silver Elin Andersson Timon fan é Beijemastate 68,89% LC:1
Brons Frida Berglin Wanessa 68,10% LB:1


Terminens sista temadagar avklarade

Ridskola Posted on 2014-11-26 14:25:19

I förra veckan hade vi terminens sista temadagar. Det har varit väldigt roligt att så många intresserade har kommit under dessa 6 temadagar. Hoppas ni har haft lika kul som vi.

Här kommer några bilder från bronsmärkets teoridag där vi gick igenom foder, hästsjukdomar, skador, allemansrätt, exteriör osv. Kvällen avslutades med en frågesport/tipspromenad i ridhuset.