Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Två temadagar avklarade

Ridskola Posted on 2015-03-05 16:16:29

Två temadagar har genomförts under de senaste veckorna. Hästens dag som var i lördags där Ella Johansson och Julia Knopp ansvarade för aktiviteten. Det blev tipspromenad, fika, rykttävling och lekar i ridhuset. Det var 16 barn som kom på temadagen och Ella och Julia var nöjda när dagen var slut. Hoppas ni hade roligt!

.

Den andra temadagen var fredag den 20/2 och handlade om dressyr. Det var del 1 av 4 och dressyrdomare Carina Andersson kom för att berätta mer om hur en domare tänker.

Det var fullsatt på läktaren och ett 50 tal ryttare och föräldrar lyssnade intresserat på Carina när hon delgav sin kunskap. Vi ser fram emot fortsättningen som är nu på måndag där vi kommer att få se ett antal LC ryttare rida samtidigt som Carina berättar vad man vill se av ryttare som tävlar ett LC program.



Fanny & Frida på fortbildning

Ridskola Posted on 2015-03-05 16:01:43

Nu har Jag och Frida varit iväg på två lyckade fortbildningar. Den ena var igår på Solvalla uppe i Stockholm. Det var för landets alla ridinstruktörer med lägst level 1 och handlade om ridskolan och våra kära kollegor hästarna. Vi fick bland annat lyssna på en föreläsning med veterinär Lars Roepstoff där han pratade om underlag, hältor och hur man förebygger, rider och tränar hästen till en hållbar individ. Läs mer här: http://www3.ridsport.se/RidklubbRidskola/Nyheter/2015/01-03/ValbesoktridlarardagpaSolvalla/

.

Den andra fortbildningen var för ett par veckor sedan borta på Grevagården. Det handlade om dressyr och det var Bo Tibblin som höll i utbildningen. Vi fick se några av hans ekipage som han till vardags tränar. De red samtidigt som han pratade. En givande dag som gav en hel del inspiration. Läs mer här:

http://www3.ridsport.se/Distriktssajter/Vastergotland/Utbildning/Nyheter/LyckadfortbildningforBoTibblin/