I tisdags var jag och Frida iväg till Örebro för att titta på en D-ponny. Den var minst lika bra som vi hoppats på och därför blev det köp direkt och nu står han hemma på Jutagården och glänser. Han är riktigt fin tycker vi.smiley
Ponnyn heter Navarino och kallas för Nino. Det är en svensk ridponny, valack, född 2011 på 147 cm. Han köptes direkt från uppfödaren men stod sen en tid tillbaka under utbildning hos en tjej som gått på Strömsholm. Nino är inriden och även inhoppad. Han är en riktig cooling. Lugn och stabil med ett superpsyke. En supertrevlig okomplicerad ponny helt enkelt som vi tror massor på inför framtiden. Både som lektions och kanske framförallt tävlingsponny. Just nu kommer han självklart att vidareutbildas av oss under en period för att sedan långsamt slussas in i verksamheten.
Vi tycker absolut att det är ett utmärkt sätt att få bra lektions & tävlingsponnys på detta sätt. Köpa unga, utbilda och sedan succesivt låta dem växa in i rollen som lektionshäst. Det blir riktigt bra hästar när man får göra jobbet själv även fast det så klart tar längre tid innan de är klara så att de kan börja gå med. Ge det lite tid bara så kommer ni ha en superfin ponny att rida på.