Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Ordföranden har ordet

Ridskola Posted on 2017-08-25 14:28:09

Välkomna tillbaka till höstens verksamhet efter sommaren! Tack till er som hjälpte till under sommarens tävling på Grevagården! Nu är sargen färdigbyggd och den ser fin ut, det skall bli kul att testrida nu när ridskolan startat.
Styrelsen hade sitt första möte för hösten i söndags och det är mycket bra verksamhet i våra kommittéer.
Tävlingskommittén har varit aktiv i sommar och är i full färd med att planera höstens tävlingar där KM i hoppning har ändrats till 1/10 och KM dressyr till 5/11. De är också mitt i planeringen av vår stora cup 17-19/11 på Grevagården.
Anläggningskommittén är inne i slutet på sargbygget och håller på med arbeten med ljudanläggningen och vår tidtagningsutrustning. 4-hjulingen är också lagad tack vare Tony. Höströjet är lördagen 2/9 då även caféet är öppet. Vi håller på att utveckla våra erbjudanden till sponsorer och har möte för de som vill utveckla sponsorskapet den 6/9 kl 18:30.
Ungdomssektionen är som vanligt i startgroparna med en massa roliga aktiviteter där det blir lingondressyr den 8/10.
Vi beslutade att vi skall ha loppis med våra begagnade ridutrustning vid våra tävlingar, vilket är en möjlighet att hålla nere kostnaderna för våra ungdomar. Vi håller också på att ta fram en klubbjacka och en pikétröja som kommer presenteras under hösten.
Jag vill påminna om veckoansvaret för att städa för respektive ridgrupp och att det råder hjälmtvång för hantering av häst intill 18 års ålder.
Väl mött
Joakim



Nedre stallet är på gång

Ridskola Posted on 2017-08-25 14:24:40

Det grejas för fullt. Snickarna går på högvarv och vi grejar på varje ledig stund. Det blir så fint och vi är så glada för att man varje dag ser framsteg.
Här kommer några kort:

Rivningsarbete av all invändig inredning, fönster och tak:
Ta upp golvet och förbereda för avlopp till blivande duschspiltor:
Rivit taket upp till nock:Snickarna började sätta träullit i taket:
Adam rengör, slipar och grundmålar takstolar:

Petra målar väggar:Noak har hittat en rolig lucka:Målning av takstolar, ytterväggar reglar upp och sätts panel på och stallinredning börjar komma på plats:



Equipeutbildning 23/9

Ridskola Posted on 2017-08-25 14:13:03

Equipeutbildning lördag den 23/9 KL 19:00 på Jutagården. Anmäl dig på horsemanager. Du hittar det under aktiviteter.
Denna utbildning är för dig som vill lära dig mer om vårt tävlingsprogram som vi använder när vi arrangerar tävlingar.
Utbildningen är kostnadsfri och vi hoppas att vi blir många som passar på att gå den här utbildningen.
Alla som går utbildningen kommer få en större kompetens när man hjälper till som funktionär. Då kommer man klara av fler arbetsuppgifter lekande lättsmiley



Nu är vi igång igen efter sommaruppehållet

Ridskola Posted on 2017-08-25 14:11:56

Sen i onsdags är vi äntligen igång med ridskolan igen efter ett långt, härligt, fullspäckat sommaruppehåll där mycket har hänt och tiden fullkomligt swishat förbi.

Vi har nu fått ordning på terminen och vi vill rikta ett stort tack till alla elever som hjälpt oss att få till årets schema. Det är alltid lite meck, mycket pusslande och många av er har varit oerhört flexibla och hjälpsamma. Verkligen TACK!!! Ni är fantastiska! smiley
Det gör att vi fått loss tre tider att sätta in nya nybörjargrupper för barn på. Vilket känns super då vi har närmare 130 elever på kö hos oss just nu. Det blir en ny grupp på ridlekis och två nya nybörjargrupper på måndagar 16.30 och 17.30. Så roligt!!!smiley