Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Fortsättning på det här med sadelgjordar

Ridskola Posted on 2018-03-20 22:25:48

Filmen med Jörgen Larsson spreds i väldig fart på nätet och sociala medier. Det ger visst ringar på vattnet. Nu har nästa ryttare publicerat en film med ridning och hoppning utan sadelgjord… Bara för att man kan smiley
Titta gärna och bli inspirerad av en ryttare som är i balans, mitt över hästen i en korrekt sits och följsamhet.
Film Marcus Westergren



En uppmaning i kalla väder

Ridskola Posted on 2018-03-20 13:34:12

Vi har märkt på flera av våra hästar att de blivit lite svårare att tränsa. Vi tror att vädret kan ha en avgörande orsak till detta. Kalla väder innebär att man behöver värma bettet innan man tränsar. Så snälla, lägg med ett par minuter på detta. Alternativt så har vi en varmvattenskran i nedre stallets duschspilta där man kan spola bettet ett par sekunder.

Tillsammans behåller vi våra hästar nöjda och glada.
Tack på förhand.

Hästens bön är för oss lite äldre en välkänd text som hängde i var och vartannat stall. Där står många kloka ord bland annat en vädjan om att man inte ska lägga kalla betsel i hästens mun.

Och när vi ändå pratar om Hästens bön så kan jag tipsa om en annan sak. Musikerduon LEVA har, med inspiration från “Hästens bön”, skrivit en ny text till Tommy Nilssons låt “Öppna din dörr”. De framförde låten första gången live under invigningen av lag-SM i ponnydressyr. Nu finns den vackra tolkningen även på Youtube. ”När orken tar slut”



Det här med hårda sadelgjordar

Ridskola Posted on 2018-03-20 13:30:11

Som ni vet jobbar vi ganska hårt med att belysa vikten av att inte dra sadelgjordarna på våra hästar för hårt. Glider sadeln så beror det på att man sitter snett och/eller på en felaktig belastning i sadeln. Det kan inte räddas av en hårt dragen sadelgjord.
Med tanke på detta kan ni låta er inspireras av Jörgen Larsson som visar uppsittning med en ”förhållandevis lös” gjord. smiley
Film med Jörgen Larsson



SA aktivitet på påsklovet

Ridskola Posted on 2018-03-20 13:23:55

På påsklovet välkomnas alla våra härliga Stallassistenter till två dagar. Måndag den 26/3 och tisdag 27/3 mellan klockan 09:00-14:00.
Vi ser fram emot två härliga dagar i stallet tillsammans med er och våra hästar med fokus på hästhantering och förberedelse inför att vi ska börja arbetet med våra unghästar. Hoppas ni vill vara en del av detta arbete. smiley

Vill ni sova över så är ni hjärtligt välkomna att göra det från söndag 25/3 till torsdag 29/3.
Max 14 stycken kan sova över samtidigt. Först till kvarn.

Anmäl er via horsemanager. Aktiviteten läggs upp inom ett par dagar.

Välkomna!