Vi har märkt på flera av våra hästar att de blivit lite svårare att tränsa. Vi tror att vädret kan ha en avgörande orsak till detta. Kalla väder innebär att man behöver värma bettet innan man tränsar. Så snälla, lägg med ett par minuter på detta. Alternativt så har vi en varmvattenskran i nedre stallets duschspilta där man kan spola bettet ett par sekunder.

Tillsammans behåller vi våra hästar nöjda och glada.
Tack på förhand.

Hästens bön är för oss lite äldre en välkänd text som hängde i var och vartannat stall. Där står många kloka ord bland annat en vädjan om att man inte ska lägga kalla betsel i hästens mun.

Och när vi ändå pratar om Hästens bön så kan jag tipsa om en annan sak. Musikerduon LEVA har, med inspiration från “Hästens bön”, skrivit en ny text till Tommy Nilssons låt “Öppna din dörr”. De framförde låten första gången live under invigningen av lag-SM i ponnydressyr. Nu finns den vackra tolkningen även på Youtube. ”När orken tar slut”