Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Unghästarna gör framsteg

Ridskola Posted on 2018-04-21 16:18:46

Den här veckan har unghästarna verkligen fått stånk centrum. En kompis till oss och en duktig unghästutbildare, Evelina Bromér påbörjade arbetet med inridning av våra unghästar Www, To the Point och Mr Wiggo i måndags. Nu fem dagar senare har alla haft ryttare på ryggen. Evelina har gjort ett kanonjobb och alla tre hästar har skött sig galant. Det blir spännande att fortsätta att följa deras utveckling.
Evelina har under många år jobbat hos hoppryttaren Svante Johansson, därefter drev hon ett eget utbildningsstad tillsammans med Sofia Westborg i Varberg för att sedan flytta utomlands till Belgien och jobba i ett hoppstall på en av Europas största tävlingsanläggningar. Nu är Evelina hemma i Skövde igen och jobbar på Tidaholms ridskola. Det som är extra roligt med Evelina är att hon som liten red på Jutagården när Ylva Loven Swärd hade ridskolan.



Praovecka

Ridskola Posted on 2018-04-21 16:08:47

Veckan som varit har vi haft Ofelia Dalefalk här på praovecka. Vi konstaterade det att hon började rida här hos oss för ex antal år sedan… på ridlekis tre år gammal. Nu tolv år senare så känner hon till stället, oss och hästarna ganska bra. Så det var en ganska självgående och duktig prao-elev om man säger så. smiley

Igår fredags avslutades det med en härlig fika. Tack Ofelia för en bra vecka där vi hunnit med massor! smiley



Fix på gården

Ridskola Posted on 2018-04-21 16:03:56

Under veckan har vi försökt greja på med utvändigt fix på gården. En bit på vägen har vi kommit och vi har bland annat hunnit med lite allmän vårstädning efter vintern, krattning, målning, skottkärra-fix, grusning av vägar och kringområden, grusning/markberedning i hagar, rengöring av ligghallarna, staketsättning mm, mm.