Vilken dag det har varit idag. Det har nog inte undgått någon att det är februari 2010 och vinter ute. Och idag är det verkligen VINTER ute. Snökaos kan man nog kalla det.

Det tycks aldrig ta slut. Snö, snö och mera snö. Dagen började med att i stort sett ingen kunde ta sig till eller från Jutagården. Johan insåg rätt fort att det skulle bli svårt att ta sig till jobbet i Borås kl 6 på morgonen så han valde att stanna hemma med Frida och Noak på Jutagården. Byggarbetarna till Frida och Johans hus, praktikanten Emelie och Mikael, Veli och Liselott som arbetar hos oss hade svårigheter med att ta sig till Jutagården och fick istället stanna hemma. Jag (Fanny) lyckades få med mig lite förstärkning i form av min sambo Mathias ut till stallet och kör man volvo tar man sig fram överallt. smiley Till och med till ett snöigt och oplogat Jutagården.

Dagens arbete bestod av att pulsa runt i extremt hög snö. Ploga små stigar så man kan få ut alla hästar utan att försvinna helt i snömassorna. Mocka och ta hand om ALLA 31 hästar då även alla inackorderingshästar ville bli omhändertagna. Deras ägare förstod nämligen rätt fort att de skulle ha svårt att ta sig ut en dag som denna och självklart ställer vi upp och tar hand om deras hästar också.

Vi insåg rätt snabbt att det skulle vara omöjligt att genomföra lektionerna på ett säkert och fungerande sätt så det var bara att börja ringa och sms:a runt till alla fyra ridgrupper som skulle ridit idag. Alla elever var mycket förstående över detta och ser fram emot att ta igen den här lektionen senare i vår när vädret blir bättre.

Vi har försökt få tag i och hitta någon firma som kan röja bort snön från ridhustaket. Eftersom det varit så kallt under så lång tid är det mycket snömassor som ligger där. Det börjar se tungt ut för taket och med tanke på de ridhus, maskinhallar och växthus som trillat ihop på sistone blir man väldigt orolig. Eventuellt kunde en firma komma i morgon.

Fyrhjulingen har fått bekänna färg. Liten men stark J

Som tur är så fick vi lite assistans med snöröjningen. Jutagårdens underbara och hjälpsamma grannar (Wigholm och Bosse) hjälpte till med vägar och större ytor framför stall och ridhus.

Trots att lektionerna var inställda så kom våra duktiga stallassistenter Benita och Petra ändå. De red ut en tur i skogen på Svend och Lord-River. Hoppas ni hade mysigt!

Inför i morgon får vi se hur det blir med lektionerna. Beror på om det fortsätter att komma mer snö och om vi får bort snön från ridhustaket. Hoppas, hoppas, så vi slipper ställa in.

Sammanfattningsvis… den här dagen minns man ett tag. / Fanny