Vi hade en otroligt fin dag ute på Jutagården idag. Mycket snö, vindstilla och strålande solsken. Underbart. Klockan 16.00 var det dags för första gruppen att rida. Roligt och skönt att vi kunde genomföra lektionerna igen efter två dagar med uppehåll och inställda lektioner.

Uteritt stod på schemat. Och visst är det härligt att rida ut på vintern. På med reflexvästar och ländtäcken så rider vi.

Jag och alla glada och hurtiga föräldrar hade fullt upp med att försöka hinna med i snön. Vilket träningspass J

Avslutningsvis tränade vi fallteknik i paddocken. Att träna på att trilla av är lärorikt men framförallt riktigt kul. Det gäller att se möjligheterna med detta underbara väder och inte problemen.

Nästa grupp tog vid, och ut på en något längre tur. Mörkt och mycket snö men hur härligt som helst. Och att avsluta turen med galopp i djupsnö är en hit. Att rekommenderas om man inte har provat.

Hoppas ni som ska rida i morgon får lika roligt som vi hade idag. Klä er varmt så ni kan njuta av denna fina vinter vi har. Vet aldrig när det blir så här mycket snö nästa gång.

Ni som undrar över hur arbetet med taket har gått kan jag dra det lite kort.

Emelie hade hand om stallet idag igen. Hon är en pärla. Mamma Inger var barnvakt åt Noak hela dagen, hon är också en riktig tillgång. Detta gjorde att vi andra, Jag, Johan, Frida och Kari kunde jobba med att skotta snö från taket. Frida ringde och beställde ytterligare en lift. Vi fick ytterligare förstärkning av Anders Hjärtqvist (förälder och styrelsemedlem) Farfar Aarno, Petra Nordqvist (inackorderad och förälder), Johan Fagerberg (bonde från Korsberga), Familjen Lindskog (inackorderade) Har säkert glömt någon då det var många som hjälpte till. Tusen tack till er alla. Radio Skaraborg var här och intervjuade Frida. De hade hört och läst på hemsidan att vi ställt in tävlingen i helgen och var nyfikna och ville veta mer om detta. Lyssna på inslaget på deras hemsida. http://www.sr.se/skaraborg/nyheter/artikel.asp?artikel=3422198 .

Vi har nu även en stor värmefläkt i ridhuset som förhoppningsvis kan hjälpa till lite så det blir lättare att få ned snön i morgon. Arbetet med ridhustaket fortsätter då.

Mer bilder från dagen finns på vår bildsida.http://bilder.jutagardensstuteri.se