Det är helt otroligt vad folk redan pratar om vår blogg. smiley Jätteroligt med allt beröm vi fått. Kul att den uppsattas. Det känns redan som att många har hittat hit och tar del av allt som händer på Jutagården. Fortsätt så och sprid det vidare till alla nyfikna SRS:are.

Det var ju ett tag sen, eller snarare ett par dagar sen jag bloggade och den stora frågan är… Hur har det gått med ridhustaket. Jo då. Bara bra. Det löste sig bra med värmefläkten samt allt skottande under helgen. Tack till alla som engagerat sig och hjälpt till. Utan er hjälp hade det varit tufft. Nu är lektionerna igång som vanligt igen och ridförbudet i ridhuset har upphört. Ridhuset är i gott skick.

Arbetet går dock vidare med att röja och skotta snö på andra ställen. Känns som anläggningen badar i snö. Idag har Johan Fagerberg, vår underbara hö-bonde och “mentor” från Korsberga, varit här med sin traktor. Han har plogat, plogat och plogat. Från morgon till kväll och visst börjar det se bättre ut. Nu går det att ta sig fram utan problem. Tusen tack till honom för alla timmar han suttit i traktorn.

En sån här maskin skulle vi ha på jutagården.Våran trotjänare har visst gått i ide:

Vad det gäller husbygget så börjar det ta form. Otroligt vad fort det går att få upp ett helt hus. På bara några dagar står det ett till synes färdigt hus. Idag kom takpannorna på. Det händer saker precis hela tiden vilket inte är så konstigt då det säkert är närmare ett tiotal man som jobbar med byggandet.

På två av mina lektioner jag haft idag har vi tolkat. Åhh vad det är roligt med snö. Nu glömmer man för en stund allt jobb som det inneburit. Kan inte förstå att jag svurit och gapat över denna underbara vita massa som bara ligger där på marken och är helt fantastisk rolig att åka runt bland. Hästarna, eleverna, föräldrarna, stallassistenterna som red och jag har haft en riktigt kul stund i stallet idag. Hurra vad kul det är att vara ridlärare!