Nu är programmet äntligen klart för vårterminens temadagar. Vi är riktigt nöjda med blandningen av teoriämnen och vi har verkligen fått tag i riktigt bra hästmänniskor, ryttare och föreläsare. Missa inte att ta del av detta. Boka in datumen redan nu och påminn varandra när det närmar sig. Temadagarna är för bra för att glömmas bort.

Information om alla temadagar hittar du i stallet, på Jutagårdens och SRS:s hemsida. Ni kommer även att få en egen ”temadagsfolder” att ta med hem. Den kan ni ta när ni är i stallet nästa gång.

Första temadagen är nu på måndag den 15/2.

Kl 16.30 är det ”Att tävla teori”. Grupp A = för dig som tävlar eller vill börja tävla på klubbnivå. Grupp B = för dig som vill ta grönt kort och tävlar eller ska börja tävla på lokal nivå.

Kl 18.00 är det en hoppclinic med Sofia Westborg. Sofia är en klasskamrat till mig sen gymnasiet som flyttat till Varberg där hon tillsammans med en annan kompis Evelina Andersson Bromér (gammal SRS:are) startat ett eget utbildningsstall med tränings och tävlingsverksamhet.

Sofia är c-tränare i hoppning och har bla tävlingsmeriter upp tom 145. Hon har ridit falsterbo och breeders ett flertal gånger. Läs mer om henne på deras hemsida www.stallwb.se

Har man egen häst så finns det möjlighet att träna för Sofia på måndagen när hon är här. Kommer vara en grupp kl 14.30, en kl 16.00 och en kl 19.30. Anmäl er till mig (Fanny) om ni vill vara med. fanny@jutagardensstuteri.se . Kostnad 200:-

Man får gärna sitta och titta på träningen om man vill. Det lär man sig mycket på.

Övriga temadagar

De andra temadagarna innehåller bla: Clinic med Per Larsson, Westernryttare från Tidaholm. Han pratar ledarskap och hantering av hästen från marken. Monica Björkdahl kommer hit och pratar om att köpa häst. Hon ger olika tips på saker rörande egen häst. Pratar om hur man skriver kontrakt, vad man ska tänka på gällande försäkringar och vilka fällor man lätt kan gå i. En annan temadag kommer att vara på Rådhuset i Skövde där vi får lyssna på föreläsaren Jim ”Jimmen” Thuresson. Han pratar om mental träning och att tänka rätt. En lördag i juni blir ni inbjudna till en familjedag på Axevalla travbana. Vi får rundvandring inne på stallområdet, titta in i ett av stallarna där Bosse Hellqvist, proffstränare och pappa till elev på ridskolan, tar emot oss och pratar travsport och visar oss hans hästar. Den helgen är det ”på landet” på Axevalla vilket innebär att det är mycket folk, olika arrangemang och aktiviteter för stora och små.

Som eftermiddagspass kommer vi att ha bla löshoppning, dekorativ hästvård, föräldrakurs, funktionärsutbildning, att tävla teori, bytardag, lasta häst mm.

Läs foldern för mer ingående information.

Hoppas att mycket låter intressant så att vi ses på många temadagar framöver. /Fanny