I måndags hade vi terminens första Temadag. Sofia Westborg, från Varberg kom för att hålla hoppträning och hoppclinic. Vi hade även ”att tävla teori” för de som är på klubb- eller lokal nivå.

Dagen började med att jag och Frida tränade för Sofia. Jag red Mr X och Frida red Tweed. Det gick bra och framförallt var det riktigt roligt. Efter det så provred Sofia Hälge och Ice för att känna lite hur de känns och ifall det skulle passa att rida dem på clinicen senare på kvällen. Therese var här och var barnvakt åt Noak medans vi red.

Här sitter Sofia på Hälge:

Efter det åkte vi iväg och åt lunch på vägkrogen i Skultorp.

Kl 14.30 var det dags för nästa hoppträning för Sofia. Nu var det Moa Nordqvist, Felicia Henåker, Hugo Hägg, Benita Forsberg och Isabella Gyltman som stod på tur att träna.

Kl 16.00 bytte nästa grupp av. I den gruppen red Amanda Karlsson-Lindskog, Julia Nyman, Lovisa Glimsveden, Marie Karlsson-Lindskog, Petra Dahl och Elin Prestgaard.

Kl 16.30 Hade jag och Frida var sin grupp i teori. Ämnet var ”Att Tävla”. Fridas grupp inriktade sig på klubbtävling och min grupp på lokal nivå och gröna kortet teori. Totalt var ett 30-tal deltagare med som var intresserade att lära sig mer om tävling.

Kl 18.00 började Hoppclinicen för Sofia. Hon inledde med att rida Confidence (”Hälge”) som är min 5-åriga unghäst. Hon visade och pratade lite om unghäst- och grundridning. Sofia är väldigt noggrann i allt hon gör när hon tränar och rider och det framgick till alla som satt på läktaren hur viktigt detta är och framförallt hur mycket lättare allt blir om man är hela tiden är väldigt noggrann i allt man gör. Därefter hoppade hon upp på Ice för att gå vidare och visa mer banhoppning, val av rätt ridvägar, lite om tempo och framåtbjudning.

På clinicen hade vi en frågvis och intresserad publik. Något som Sofia uppskattade och svarade gladeligen på alla frågor som dök upp. Kul att vi alltid har en sådan intresserad publik på våra temadagar.

Kl 19.30 var det dags för dagens sista hoppträning. I den här gruppen red, Sophie Johansson Viotto, Åsa Alsterlund, Alva Hägg och Caroline Hoerschelmann Prytz.

Vi tackar Sofia för denna toppendag och hoppas hon har lust att komma tillbaka till oss snart igen. Vi önskar henne lycka till på årets alla tävlingar och hoppas att det fortsätter att gå bra för henne och företaget Stall WB.

Läs vad Sofia själv skriver om clinicen på hennes hemsida: http://www.stallwb.se/News/NewsLyckadcliniciSkvde.htm

Du kan titta på alla bilder från temadagen på vår bildsida: http://bilder.jutagardensstuteri.se