Slutet på veckan fortsatte i samma anda som tidigare. Mycket snö, mera snö för att till slut övergå i en hel del tö.

Eftersom vi fått ner stora mängder snö från ridhustaket med hjälp av dieselvärmaren är det inte längre någon rasrisk i den bemärkelsen att taket skulle vara överbelastat. Nu har det istället övergått i rasrisk i form av att snön rasar eller glider ned från taket. Ett ljud som är lite speciellt, särskilt om man är häst. Alla inbitna SRS:are vet vad jag pratar om. Att sitta till häst i ett stort ridhus tillsammans med flera andra hästar när snön glider ner är inget kul alls. Full galopp är bara förnamnet.

Det är anledningen till att vi valde att fortsätta med utomhusridning hela v.8.

Tordagslektionerna hade uteritt och temporidning. Vuxenlektionerna ställdes in. På fredagen var det tolkning för ridgrupperna med både pulka och miniskidor. Lördagslektionerna hade tipspromenad till häst eller uteritt. Alla elever var riktigt nöjda med att rida utomhus trots en del snöande och kylig temperatur. Våra elever är underbart positivasmiley.

_______________________________________________________________________

Arbetet på anläggningen har fortsatt i form av snöröjning.

Här ser ni Mikael och Veli som skottar taket till utestallet. ______________________________________________________________________

I torsdags fick vi hem en liten söt grej som vi har hyrt från Ramirent. Det är tänkt att införskaffa någon slags maskin som kan underlätta stallarbetet. Vilken typ och märke vet vi inte än. Den vi provkört nu i ett par dagar är en Avant 630 som är en midjestyrd kompakthjullastare. Med den kan man köra in i stallet, mocka ur permanentbäddar och köra in spån. Man kan dessutom köpa till tillbehör som sopvals, sandspridare, plogblad, tippkärra, balgrip mm.

Här provkör Mathias om det går att skotta lite snö med den:

_______________________________________________________________________I fredags bar det av mot Göteborg horse show och Skandinavium. Det var jag, Frida, Inger, Elin och Åsa som åkte. Vi tog tåget tidigt på morgonen och kom hem på kvällen så det blev en heldag nere i Göteborg med hästtävlingar och hästmässa. Kul. Det var mycket folk och faktiskt en hel del SRS:are som också ville ta del av den otroliga ”hästfesten”. Stämningen som råder under Göteborg horse show är något speciellt. Alla glada, shoppingsugna hästmänniskor på samma plats. Kan det bli annat än trevligt? Det var extra roligt att se en livs levande ”JUTAGÅRDEN-tröja” som gick runt i folkmassorna. Stallassistent Felicia bar runt på mässans snyggaste tröja.smiley Kvar hemma var Johan och Noak, Mikael och Veli, Sara Chritstiansson (Surprises ägare) som hade stallet och Therese som hade lektionerna. Skönt när det är bra folk hemma så man kan åka bort utan att vara allt för orolig över allt där hemma.

Under mässan tittade vi på en annan slags kompaktlastare, en GIANT. Den verkade likvärdig med avanten, kanske något mer rejäl: