Igår, onsdag hade vi terminens andra temadag. Den bjöd på många olika inslag vilket engagerade och lockade mycket folk. Kl 16.30 hade vi dekorativ hästvård där man fick fixa och dona med hästarna tills de var skinande blanka. Många rykttag togs och många flätor gjordes. Roligt med alla borstsugna deltagare som verkligen älskar att få vara i stallet och med hästarna.

Kl 16.30 hade vi även funktionärsutbildning där styrelsen var på plats för att informera om rollen som funktionär på tävling. Här kunde föräldrar delta undertiden deras barn var i stallet och pysslade.

Kl 16.30 hade vi dessutom steg två i vår “Att tävla teori” som riktar sig till de som vill ta Grönt kort. Här hade vi ett 15 tal barn, ungdomar och föräldrar som aktivt deltog i arbetet mot det Gröna kortet. Ett kort som man måste ta för att få tävla på lokal tävling och uppåt.

Kl 18.00 var det dags för westernryttaren Per Larsson att ha clinic. Per skulle visa och prata om hantering av hästen från marken. Vikten av vårt kroppsspråk och att kommunicera med hästen på ett sätt som den förstår. Läktaren var full och många inspirerades och fascinerades av Pers sätt att jobba med hästarna. Han visade sin metod på ridskolehästarna Gamander och Kahlua. Pers avspända sätt och sina humoristiska skämt gick hem hos publiken. Många om inte alla ville efter clinicens slut ha hit honom igen. Något för höstens temadagar kanske.

Bilder från temadagen läggs ut inom kort på vår bildsida: http://bilder2010.jutagardensstuteri.se