En del har kanske undrat varför vi haft en av våra minsta ponnyer i en stor box medan stora hästar stått i spiltor. Detta är på grund av att vårt lilla busfrö Tyra på egen hand sett till att få det hon vill ha. Tyra har nämligen satt i system att varje gång vi haft henne i spiltan på natten så har hon lyckats krypa och krångla sig ur grimman. Listig liten ponny det där. Hon har under sina nattliga äventyr hittat på både det ena och det andra. Exakt vad vet vi inte riktigt men när vi hittat henne morgonen därpå har det visat sig att hon mumsat och gluffsat i sig allt möjligt ätbart. Hästgodis, äpplen, hö, krafftfoder, ja det mesta har varit slut. Hon har lärt sig att öppna dörren bredvid Jazmins spilta för att hälsa på hästarna i utestallet. När hon varit riktigt rastlös har hon även fått upp stalldörren och sprungit ut en sväng i det fria. Ibland har hon efter nattens bravader gått in i spiltan igen för att försöka låtsas som att inget hänt. Det ska ju vara en ”sköning” till PONNY som hittar på allt detta.

Nu har vi sett till att gå Tyra till mötes. Hon har äntligen fått en egen liten box. Micke har snickrat i ordning en egen liten Tyra-anpassad plats. Här kommer hon nog att stormtrivas, mitt i händelsernas centrum.