Nu är vår traditionella påskacup avslutad. Påskacupen är en tvådagars tävling där man tävlar i både dressyr och hoppning. Den ryttaren med bäst procent i dressyren och minst antal fel och snabbast tid i hoppningen vinner Påskacupen. Det som är extra roligt med den här cupen är att alla tävlar mot varandra fast på sin egen nivå. Ung som gammal, orutinerad som rutinerad.

Fredagens dressyr blev en lång dag där vi fick se många fina ritter. Helt otroligt att vi har så många duktiga dressyrekipage i klubben. SRS kan verkligen vara stolt över sina ryttare. Vi fick dessutom vara med om en kanontrevlig stämning bland alla som var på plats. Alla pratade med alla och verkade stortrivas oavsett om de var där som tävlande, förälder, anhörig, funktionär eller publik.

Lördagens hopptävling gick desto fortare. Hoppning är alltid hoppning och det rullade på i rasande fart. Vädret var bättre denna dag och alla gick runt och mös i solskenet. Även här fick vi se på fina rundor av ryttare från bomklass ända upp till LB.

Vi hade otroligt mycket starter båda dagarna och intresset för att vara med i cupen var stort. Kul! Det märks att många satsar emot de här tävlingarna och har som långsiktigt mål att vara med i just Påskacupen.

Placeringen totalt för Påskacupen blev enligt följande:

1:a Moa Bergman – Zarabella

2:a Linda Sundell – Twiglight Zone

3:a Caroline Hoerschelmann Prytz – Julius

4:a Ella Larsson – Tyra

5:a Hugo Hägg – Tuff Turbo

Delad 6:a Sandra Johansson – Freja/Mr X och Åsa Alsterlund – Nevada

Här finns lite bilder från helgen: