I fredags, 9/4 genomförde vi terminens fjärde temadag. Kl 16.30 hade vi fortsättning på föräldrakursen, fortsättning på gröna kortet kursen och löshoppning.

Föräldrarkursen hade Frida hand om, och som vanligt var det massor med föräldrar som ville lära sig mer om häst, hantering och säkerhet. Den här gången fick föräldrarna träna på att leda, iordningställa häst inför ridning och ha uppsittningsteori. Det hela avslutades med att föräldrarna fick prova på och rida. Många insåg nog hur svårt det faktiskt är, att man har mycket att lära och framförallt att det är “mega-roligt”.smiley Det var toppenväder och alla stortrivdes ute på vår fina utebana.

Gröna kortet teorin rullar vidare. Steg 3/4 har vi kommit till och det var jag, Fanny som ansvarade för detta. Den här gången var det genomgång av frågor som de fick med hem efter förra träffen. Vi insåg nog alla att det är en hel del man måste kunna och att det inte är helt lätt alltid. Mot slutet så tittade vi lite på Svenska Ridsportförbundets hemsida och bekantade oss lite med tävlingsdatabasen.

Löshoppningen hade Åsa och Frida Frisk(kompis från Göteborg) hand om. Det var många som kom till den här aktiviteten. Alla som ville fick vara med och hjälpa till att löshoppa hästarna. Vi hade inne Tyra, Puff, Tubbe, Tommy Lee, Hazard och Tweed. Alla hästarna tyckte det var riktigt roligt. De förstod snabbt vad det gick ut på och vart man fick havre nånstanssmiley

Kl 18.00 kom Monica Björkdahl och pratade om att skaffa egen häst. Monica är en känd hästprofil i Skaraborg, auktoriserad ridlärare, framgångsrik uppfödare, försäkringsombud för AGRIA och egen företagare. Läs mer om Monica på hennes hemsida www.kopparkulla.se

De som satt på läktaren fick en hel del viktigt information och bra tips gällande att köpa häst. Vad man ska tänka på i val av häst, vilka utgifter man får, vanliga fällor man kan hamna i och bra försäkringstips. Ett stort tack till Monica för att du kom och delade med dig av dina erfarenheter.

Mamma Ingers häst Tweed fick vara med en stund och visa upp sig:Tack alla för ännu en lyckad temadag!smiley