I tisdags arrangerade ridskolan och SRS en banhoppningsträning tillsammans. Med banhoppningsträning menas att man tränar på att hoppa en bana under tävlingslika förhållanden. Allt är precis som på en riktig tävling just bara för att träna och förbereda häst och ryttare inför tävling. Felfria ryttare kunde köpa en rosette efter avslutad ritt om så önskades. Vi hade även bjudit in andra klubbar så det var faktiskt riktigt mycket folk som dök upp. Parkeringen var utnyttjad till max och det var fullt med hästar på hela anläggningen. Roligt! smiley

Ridskolans träningsgrupper som vanligtvis rider lektion på tisdagar fick vara med på detta som ett led i deras utbildning. Alla elever tyckte att det var ett roligt inslag i lektionsundervisningen och både Jag och Frida fanns med för att coacha på framridningen samt att ge dem lite tips efter avslutad klass.

Hoppbanan var uppbyggd utomhus vilket innebar premiär av vår nybyggda utebana i “tävlingssammanhang”. Underlaget och banan är riktigt bra så nu hoppas vi att den blir en succé även på vanliga tävlingar framöver. Hela arrangemanget fungerade riktigt bra och den trådlösa micken som Magnus Jonsson, pappa till Tilde Persson som rider på ridskolan, sponsrat med fungerade utmärkt! Kul med bra grejer!smiley

Efter att hoppningen var avslutad och det hade hunnit bli kväll var nog alla ganska överens om att det inte var sista gången vi arrangerade något sånt här. Funktionärer, ryttare och publik var eniga om att det varit en riktig kul dag som gärna fick upprepas. Vädret var okej, ryttarna red bra, banbyggare Hans Ottosson hade gjort en toppenbra bana och alla funktionärer gjorde så att allt flöt på bra.

Tummen upp till oss alla!smiley

Här ser ni lite bilder från dagen: