Nu var det ett tag sen jag skrev om hur det går för vår femåring Confidence, även kallad Hälge. Som ni säkert läst och hört så befinner han sig i Varberg, hos Stall WB och kompisarna Evelina och Sofia. Målsättningen med detta är att han ska tränas och försöka matchas mot Falsterbo och Breeders. Där han i så fall får tävla mot de bästa femåringarna i Sverige.

Under slutet av förra veckan passade jag på att ta lite ledigt för att åka ned och titta till honom. Passande nog så skulle Hälge tävla och göra sitt första kval till Falsterbo just den här helgen. För femåringarna går kvalen till så här: Man har sex försök på sig att klara tre stycken felfria 1.20 tävlingar. Han har hittills tävlat ganska sparsamt men några 1 meter och 1.10 samt en 1.20 förra helgen har han hunnit med. Sofia är väldigt nöjd med honom och hon tycker att han är en fin häst som har potential att gå de större klasserna. Så nu har det alltså blivit dags att börja kvala. Spännande!

På tävlingsdagen packade vi in 4 hästar och åkte iväg till Harplinge utanför Halmstad. Hälge var som ni säkert förstår en av dom. Tävlingen var på gräs och han skulle gå 1.10 och 1.20. I första klassen 1.10 gick han otroligt okomplicerat, i balans och hoppade väldigt väl. Han såg väldigt ridbar, lydig och fin ut hela banan igenom. Roligt att ha en så fantastiskt fin häst. smileySen i 1.20 höll formen i sig. Han tog sig runt med 0 fel och gjorde en riktigt fin runda även i denna klass. Detta innebar ett godkänt kval och ett steg närmare målet. Tjoho! smiley

Två dagar senare var det dags för tävling igen. Denna gång gick han bara en klass, 1.20. Hälge gjorde bra ifrån sig även denna dag och nollade. Vilken otrolig häst han är. Han är enormt duktig och ser verkligen ut att trivas med livet. Nu återstår bara en till godkänd runda så är han färdigkvalad till Falsterbo i sommar! Håll tummarna för att vi tar oss hela vägen dit.