Jösses vad tiden springer iväg.

Det svåraste med vår och försommaren är att hinna med att uppfatta allt som händer runt omkring oss. Nyss var det vinter med snö upp till midjan och sen kom våren som gick över innan man ens hann reagera. Nu befinner vi oss i den tid på året som man också kan kalla för ”mellan hägg och syren”. Det sägs att den första som använde sig utav det uttrycket var en skomakare. Han tog alltid semester på försommaren och satte då upp en skylt med texten ” Stängt mellan hägg och syren”. Skomakaren ville nämligen njuta av den bästa tiden på året, när hägg och syren blommar. Och det är just där vi befinner oss nu. I denna njutningsfulla del av försommaren. Häggen står i full blom och syrenen kommer så smått. Passa på och gå ut en sväng så du inte går miste om det som skomakaren värderade så högt.

Här ser du lite bilder från underbara Jutagården: