Arrangemanget På landet ägde rum på Axevalla travbana helgen 4-6 juni. Vi var på plats både under lördagen och söndagen.

Temadag 6

På lördagen hade ridskolan en temadag förlagd till travbanan och På landet. Bosse Hellkvist, pappa till Emma Hellkvist som rider på lektion hos oss, är proffstravtränare och har ett eget stall inne på Axevalla. Han tog emot oss och pratade om travsporten, guidade runt oss på stallområdet och visade hans stall och hästar.

Vi hade en underbar dag och att arrangemanget På landet var just denna temadag gjorde det hela ännu roligare. Många valde att stanna kvar efteråt och gå runt på utställningsområdet som hade mycket roligt att erbjuda. Tack Bosse för att du tog emot oss och ordnade en trevlig temadag för alla oss från Jutagården.

Detta var terminens sista temadag och sammanfattningsvis så har det varit väldigt lyckat. Vi har haft varierande ämnen och många har valt att ta del av våra aktiviteter. Nya spännande temadagar kommer i höst. Har du synpunkter eller önskemål gällande detta så är det bara att höra av sig.

Duellhoppning

söndagen var ridskolan inbjuden till duellhoppning för olika klubbar runt omkring. Jutagården hade med två lag. I lag ett red Petra Dahl på Svend och Felicia Henåker på Lord-River. I lag två red Benita Forsberg på Hazard och Alva Hägg på Tuff Turbo.

Det var 12 st lag med och Benita och Alva kom till final och vann sin omgång. Priset var att de fick vara med på en hoppclinic senare under dagen. Hoppclinicen var för den kända hoppryttaren Johan Lund. Både Alva och Benita red mycket bra under clinicen. Kul!

Det var roligt att så många var med och stöttade och hejade på SRS och Jutagården. Vi var ett riktigt stort gäng som åkte tillsammans men även ett flertal SRS:are kom och tittade på duellhoppningen och clinicen. Kul att det finns ett så stort intresse och gemenskap bland våra medlemmar! Det märktes verkligen att SRS var på plats. Hejaramsor och jubel i publiken så fort våra ryttare visade sig.

Tack alla ni som var med och gjorde dagen till en riktig toppendag!

Här ser ni lite bilder från duellhoppningen:

Under dagen fick vi även se en clinic med hästartisten Tobbe Larsson, känd från Ponnyakuten. Med sig hade han hästen Nicke också känd från ponnyakuten.