Så fort vädret tillåter brukar vi spendera många lektionstimmar utomhus. Vi är antingen på utebanan, på våra fina gräsängar där man både kan rida dressyr eller hoppa. Ibland rider vi på terrängbanan, i skogen eller på våra egna ägor och hagmarker runt omkring Jutagården. Både hästar och ryttare uppskattar variationen i lektionerna och det bjuds på många härliga stunder.

__________________________________________________________________________________________

Vi har dessutom under den senaste tiden ridit i kapp alla inställda lektioner som uteblev när snöovädret satte stopp för oss i vintras. En del har erbjudits att rida vid ett annat tillfälle, exempelvis på röda dagar medans andra har ridit dubbellektion, dvs två timmars ridning. Eleverna har själva fått vara med och tycka till om vad de skulle ha för upplägg.

Här nedan ser du några av de saker vi gjorde på dessa lektioner.

Många ridgrupper valde att rida ut på långritt med fikapaus i skogen. Föräldrar följde med antingen till fots eller anslöt med bil vid fikastället. Här ser ni bilder från tisdagsgruppen 16.00 och 19.00 som hade gemensam Långritt:

.

Två grupper vid två olika tillfällen hade långritt med korvgrillning i skogen:

.

För onsdags- och några tisdagsgrupper hade vi en slags kombinationstävling. De ridgrupper som red på samma dag slogs samman vilket gjorde att vi kunde genomförda dagen som om det var en riktig tävling i två grenar. De hade antingen dressyr och hoppning eller hoppning och terräng. De fick välja dressyrprogram och hinderhöjd i samråd med oss och varje elev kunde delta på sin nivå. Upplägget med kombinationstävlingen gjorde att eleverna fick träna på att tävla samt att lägga upp en egen framridning för att på bästa möjliga sätt förbereda hästen inför ”tävlingsrundan” . Här ser ni bilder från onsdagsgruppernas kombinationstävling. De hade dressyr och hoppning:

.

___________________________________________________________________________________________

Just nu, under pågående vecka, v.24, fortsätter de varierande lektionerna. Det är avslutningsvecka och då får alltid grupperna vara med och önska vad de ska ha för lektion. Gymkhana, kadrilj, uteritt, barbacka, hoppning, dressyr och terräng står på schemat. Många grupper väljer dessutom att ha gemensam avslutningsfika tillsammans efter avslutad lektion. Bäst att passa på att umgås lite extra. Det dröjer ju ganska många veckor innan grupperna träffas igen. smiley

Längre rapport om avslutningsveckan kommer senare.