Imelda är ett nioårigt sto som vi har lånat av en tjej som heter Anna ifrån Skara. Hon kom till Jutagården i onsdags förra veckan och tanken är att Imelda ska bli Stallassistenternas häst. En häst som alla SA gemensamt får ta hand om, rida och ansvara för. Precis som en egen häst. Vi vet att det finns stort hästintresse hos våra tjejer och många har pratat om medryttarhäst, foderhäst eller liknande. Då kom vi på tanken med en egen SA-häst. Vi tror att det kommer bli ett roligt och lärorikt inslag i arbetet som stallassistent. Tanken som SA är ju att få mer kunskap om hästen som djur och om all dess skötsel som den behöver varje dag. Vi satsar ju också på stallassistenternas ridning då de erbjuds extra ridning och träningsdagar. Att som SA få ansvara för en häst tror vi kommer få många att växa som ryttare och hästmänniskor.

Vi ska ha ett möte med alla Stallassistenter på lördag kl 12 där vi går igenom och planerar allt kring Imelda. Är du SA och intresserad av att vara med och ta hand om henne så är det ett måste att komma på mötet. Hoppas vi ses!