Nu är hoppkursen avslutad och man kan inte annat än att känna sig glad efter denna dag. Vilka ritter vi fått se. Det var totalt 12 stycken nervösa och förväntansfulla ryttare som kom till stallet i morse. 6 stycken med egen häst (Alva Hägg, Hugo Hägg, Åsa Alsterlund, Emma Hellkvist, Madelene Ingerhage, och Caroline Hoerschelmann-Prytz) och 6 stycken stallassistenter som lånade ridskolehäst (Felicia Henåker, Sandra Johansson, Petra Dahl, Julia Lind, Elin Prestgaard och Johanna Bergman).

Upplägg:

9.00 Samling, banbygge och genomgång av dagen.

10.00 Ridpass 1 grupp 1

11.30 Ridpass 1 grupp 2

13.00 Lunch

13.30 Teori med genomgång av film och stilhoppningsprotokoll från pass 1

15.00 Ridpass 2 grupp 1

16.00 Ridpass 2 grupp 2

17.00 Samling, titta på film från pass 2, se om man lyckats uppnå någon förbättring

därefter hemfärd

Vi hade två olika banor. En bana som motsvarar lokal klass och en som motsvarar regional klass.

Stilhoppning var ju temat på den här hoppkursen och samtliga ryttare fick sig en ordentlig genomkörare i ämnet. Vi hoppade banhoppning båda ridpassen och meningen var att ryttarna skulle få vetskap om sina styrkor och svagheter i sin sits och inverkan. Efter pass 1 så hade vi en individuell genomgång med varje ryttare där de fick se sig själva på film och ta del av sitt stilhoppningprotokoll. Därefter var det dags för pass 2 och samma bana. Nu skulle ryttarna försöka prestera ännu bättre. Vi avslutade dagen med att de fick ett nytt stilhoppningsprotokoll samt att de tittade på filmen från passet för att se om de lyckats med någon förbättring.

Jag och Frida tycker att kursen blev lyckad. Det är roligt att jobba med så ambitiösa elever.smiley

För Alva och Carro blev dagens träning en extra viktig genomkörare. De ska nämligen delta i kvalet till GP-ponnyn på Grevagården nästa helg. GP-ponnyn är en känd tävling för C-ponnyryttare där man tävlar i just stilhoppning. Lycka till! Vi håller tummarna.