Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

KM i hoppning & dressyr

Ridskola Posted on 2010-09-30 22:39:41

Skultorps Ryttarsällskap inbjuder till klubbmästerskap i hoppning och dressyr.

Söndagen den 24/10 är det KM och klubbtävling i hoppning.

Söndagen den 21/11 är det KM och klubbtävling i dressyr.

Boka in dessa datum redan nu!

Klubbtävling innebär att det är en tävling för våra medlemmar. Lektionsryttare och privatryttare är välkomna att vara med. Det finns allt ifrån lätta till svåra klasser så att alla våra ryttare har möjlighet att vara med. (Även de ryttare som aldrig tidigare tävlat.)

Är du tävlingssugen och intresserad av att vara med så gäller det att anmäla sig snarast. På söndag 3/10 sätter jag upp anmälningslistorna i stallet och då gäller det att vara på plats för att försöka få den häst man vill tävla. Ridskolehästarna brukar bli upptagna ganska fort. Har du egen häst kan du antingen skriva upp dig på listorna i stallet eller maila till mig, Fanny.

Här nedan ser du propositionerna för både hopp och dressyrtävlingen.

KM hoppning:

.

.

KM dressyr:

Infon kommer även inom kort att läggas ut på klubbens hemsida www.skultorpsrs.se

Vid frågor angående tävlingarna går det bra att maila mig på fanny@jutagardensstuteri.se

Välkommen!



Banhoppningsträning

Ridskola Posted on 2010-09-30 22:38:12

I tisdags arrangerade SRS tillsammans med Jutagården en banhoppningsträning.

En banhoppningsträning ger tillfälle att träna på att tävla. Man väljer själv höjd och får hoppa en bana under tävlingslika förhållanden. Vi bjöd in andra ryttare och klubbar men självklart också våra egna. De lektionsryttare som red i någon av våra träningsgrupper under tisdagen fick möjlighet att vara med. Detta blev ett led i deras utbildning och istället för deras vanliga lektion.

Det var många som kom till Jutagården denna kväll och när klockan stod på 21.00 var banhoppningsträningen över. Vi räknande till totalt 79 starter denna gång. Kul att intresset var så stort och att det var så många ekipage som kom utifrån. Många var positiva till vårt arrangemang och sa just att det var roligt att sådana här träningstillfällen anordnas. Det behövs framförallt för alla orutinerade ryttare som inte kommit upp till LD-höjd och för unghästar som behöver komma ut och se sig om och få miljöträning.

Detta var vår andra banhoppningsträning och när vintern är över och förbi så kommer vi garanterat arrangera ytterligare en till. Den som lever får se. smiley