I tisdags arrangerade SRS tillsammans med Jutagården en banhoppningsträning.

En banhoppningsträning ger tillfälle att träna på att tävla. Man väljer själv höjd och får hoppa en bana under tävlingslika förhållanden. Vi bjöd in andra ryttare och klubbar men självklart också våra egna. De lektionsryttare som red i någon av våra träningsgrupper under tisdagen fick möjlighet att vara med. Detta blev ett led i deras utbildning och istället för deras vanliga lektion.

Det var många som kom till Jutagården denna kväll och när klockan stod på 21.00 var banhoppningsträningen över. Vi räknande till totalt 79 starter denna gång. Kul att intresset var så stort och att det var så många ekipage som kom utifrån. Många var positiva till vårt arrangemang och sa just att det var roligt att sådana här träningstillfällen anordnas. Det behövs framförallt för alla orutinerade ryttare som inte kommit upp till LD-höjd och för unghästar som behöver komma ut och se sig om och få miljöträning.

Detta var vår andra banhoppningsträning och när vintern är över och förbi så kommer vi garanterat arrangera ytterligare en till. Den som lever får se. smiley