FREDAG:

Efter mina vanliga fredagslektioner så hade jag bokat in en föräldraridning med den sista fredagsgruppens föräldrar. Det var ett roligt inslag att ha ridsugna föräldrar inne i manegen med deras barn sittandes på läktaren. Ombytta roller! Jag kan meddela att ryttarna/föräldrarna fick många tips från läktaren… sträck på dig mamma… byt galopp… snygg stil… det ser faktiskt ut som du ska åka av m.m. Det var faktiskt riktigt underhållande att lyssna på. Jag som i vanliga fall ogillar när instruktioner flödar från läktaren smiley Men den här gången kändes det helt ok.

Om vi kommer till själva ridningen så måste jag säga att jag var riktigt imponerad. När jag frågade dem i början av passet hur mycket de hade ridit så överdrev de inte sina ridkunskaper direkt, snarare tvärt om. En hade ridit islandshäst en gång och en var ringrostig och en hade ridit lite grann i ungdomen. Ni hör själva… Men när de väl kom igång så såg jag rätt snabbt att de hade ganska bra koll. Efter hand ropar ett av barnen på läktaren ”Mamma har tjuvtränat inför detta”. Då förstår ni att de tog detta på största allvar.

Under lektionen så både travade och galopperade dom utan problem. Mot slutet av lektionen hade vi hopptävling med barnen som funktionärer. De skulle rida en bana med bommar eller hinder vilket de klarade av galant.

Tack för den här kvällen, ett roligt initiativ av härliga föräldrar!smiley

______________________________________________________________________________

LÖRDAG:

Helgen har verkligen gått i hästens tecken och vi har haft många elever som tävlat. Lördagen var jag på Grevagården för att kolla på Alva och Carro, två elever till mig som skulle delta i kvalet till GP-ponnyn. GP-ponnyn är en tävling för C-ponnyer med bedömning stilhoppning. Det finns tre stycken kval var av ett går på Grevagården. Det var många som tävlade om de åtråvärda finalplatserna. Finalen går nämligen i Skandinavium under Göteborgs horse show. Och det är ju mångas dröm att rida i ett fullsatt Skandinavium när hela världseliten är på plats.

Konkurrensen i kvalet var stenhård! Många av motståndarna var väldigt rutinerade, hade tävlat både LA och MSV innan och dessutom deltagit i GP-kvalet flera år tidigare. För Alva och Carro som rider sitt första år på C-ponny gick det bra. Båda var nervösa, vilket man kan förstå inför en så stor tävling men lyckades trots det prestera bra. Ingen av dom gick vidare till semifinal men de gjorde väldigt bra ifrån sig och har absolut blivit en erfarenhet rikare. Bara att hem och träna vidare för att komma tillbaka nästa år och vara ännu mer förberedd.

Efter att GP-kvalet var avslutat så återvände jag till Jutagården för att hjälpa klubben att fixa inför morgondagens tävling. SRS arrangerar Division II ponnyhoppning med lag i morgon och det är massvis med starter .

_____________________________________________________________________

.

SÖNDAG

Jag var på Jutagården strax innan 7. Jag skulle vara banchef i dag och var därmed ansvarig för banbygget. Många funktionärer var också på plats så det gick riktigt bra att få upp alla hinder. Det blev en riktigt fin bana med många nymålade snygga hinder. Vi hade som vanligt fått massvis med blommor av Gustafssons Blommor så det blev en riktigt färgsprakande bana.

Under dagen så var det många ryttare som tävlade för Skultorp. Många rider på ridskolan och tränar för mig:

Hugo Hägg, Emma Hellkvist, Clara Karlsson-Lindskog, Caroline Hoerschelmann-Prytz, Amanda Karlsson-Lindskog, Alva Hägg och Felicia Henåker.

(Emma Engström representerade också SRS med på unghästen Palo.)

.

Felicia Henåker tävlade ridskoleponnyn Lord-River. Det gick väldigt bra och River såg väldigt pigg och framåt ut. De gjorde en superfin runda och i omhoppningen var de på väg mot en riktigt snabb tid och bara ett hinder kvar. Polkagrishindret. Och där tog det stopp, de stannade tyvärr ut sig och River ville inte hoppa vårt fina nymålade hinder. Typiskt, så nära! Väl kämpat ändå av Felicia som gjorde en kanonrunda.

Amanda var också i form igår. Hon rider privatponnyn Tuborg Guld, mer känd som Tubbe. Hon placerade sig på en tredjeplats i första klassen och gick vidare till omhoppning i andra klassen. I omhoppningen gjorde hon en chansning. Hon tog en riktigt snäv sväng och den fungerade. Tubbe hoppade men tyvärr lite nära så han rev. Detta innebar att de slutade på 4 fel men en riktigt snabb tid. Tiden hade gett henne ytterligare en tredjeplats om de ej fått den där rivningen vilket måste kännas rätt bra. Nu hamnade de på en åttonde plats vilket heller inte är fy skam. Bra satsat Amanda!

Nästan samma sak hände för Carro. Hon gjorde en kanonfin grundomgång och gick vidare till omhoppning. Hon och Julle tog samma djärva sväng men fick tyvärr ett stopp där. Och det är ju så… man måste våga chansa. Nästa gång sitter den svängen perfekt. Vinna eller försvinna Carro, helt rätt tänkt!

Emma Hellkvist med sin ponny Golden Gate startade bland D-ponnyerna. De gjorde sin andra lokala tävling. Första gången var i våras då hon vann en klass och kom trea i den andra. Den här gången gjorde hon inte sämre ifrån sig. Det var en svårare tävling men nollan satt där och hon gjorde en grym omhoppning med riktigt snäva svängar. Det resulterade i ytterligare en blågul rosett och vinst! Kul och grattis Emma!

Sammanfattningsvis så är det kul att Skultorp har så många ponnyryttare som syns på tävlingsbanan. Bra jobbat allihop!

Kl 9.00 var första start och kl 19.00 åkte jag därifrån. Då förstår ni att det var en lång dag. Otroligt mycket starter denna dag och SRS hade till och med fått neka ett flertal ryttare som gärna hade velat vara med. Kul med stort intresse att tävla på SRS:s tävlingar.

Jag vill rikta ett stort tack till alla duktiga funktionärer som var på plats. Ni gjorde som vanligt ett kanonjobb. Utan er hade inte tävlingen gått att genomföra. Ni är bäst! smiley

Start för anmälan till klubbtävlingarna

Kl 15.00 denna söndag sattes anmälningslapparna för Klubbtävlingarna upp. 24/10 är det klubbhoppning och 21/11 är det klubbdressyr. När Frida kom till stallet med listorna så trodde hon inte sina ögon. Det var mycket folk och många som var sugna på att få just sin favorithäst. Det slutade med att det blev lottdragning på flera hästar men det slutade lyckligtvis med att alla blev nöjda och glada. Till er andra som ej var på plats så kan jag meddela att det inte finns många platser kvar till hopptävlingen. Så vill du vara med bör du nog åka ut till stallet idag, måndag och skriva upp dig.

Tyvärr så har jag inte tagit några kort från helgen smiley Supertrist och jag ber om ursäkt. Får bättra mig, jag lovar!