Måndag

Veckan inleddes med terminens första temadag. På schemat stod käpphästhoppning, föräldrakurs och Skövde Ridsports clinic om utrustning.

Kl 16.30 Hade vi en föräldrakurs för de som ville ha mer kunskap om hur man på bästa sätt hjälper sitt barn i stallet. Det diskuterades säkerhet och blev dessutom en hel del praktiskt arbete med hästarna.

Parallellt med föräldrakursen hade vi käpphästhoppning för de mindre barnen på ridskolan. Ämnet var att lära sig mer om tävling. Det var ca 25 stycken barn och i stort sett alla hade med sig egna käpphästar. Vi började med att gå igenom hur en tävlingsdag kan se ut, vad som förväntas av de tävlande och hur de bäst ska planera sin dag för att kunna genomföra tävlingen på bästa sätt. Därefter fick de prova på praktiskt med hjälp av sina käpphästar.

De fick anmäla sig i sekretariatet, gå banan, rida fram och öva på själva tävlingsritten.

Alla som var med var väldigt positiva, glada och fulla med mycket energi. Jag och Åsa som höll i den här delen hade hur kul som helst. Vilka blivande tävlingsryttare vi har i klubben. Många skulle redan söndagen därpå tävla på klubbtävlingen och fick därmed ett viktigt genrep.

Banan:

Bangång:Framridning:Tävlingsritt, hopp:

Hopp:Hopp:

Väntan före start:

Ärovarv: (Alla var felfria så alla fick rida ärovarvsmiley)

Gruppbild på alla glada deltagare:

På kvällen kl 18.00 kom Skövde Ridsort till oss för att hålla en clinic om utrustning i två delar.

Vår ponny Rose ska vara med på clinicen. Här står hon färdigknoppad och fin i boxen. Laddar för fullt inför kvällen:

Fin ponny smiley

Den ena delen handlade om sadelinpassning där de visade på hästen Rose vad man ska tänka på gällande sadlar. Många frågor kom upp och det visade sig vara ett intresserat gäng som var på plats.

När sadeldelen var avslutad gick de in på andra delen som handlade om ryttarens utrustning. De pratade om hur man tillpassar ryttarutrustningen och vilka säkerhetsaspekter man ska ta hänsyn till.

Vi tackar Linda och Sally, Skövde Ridsport för den här temadagen! Tusen tack för en intressant kväll!

Tisdag

På tisdag var det dags för terminens andra temadag. Det var en hoppclinic med hoppryttaren Niklas Arvidsson. Clinicen var i Vartofta och Jutagården hade köpt in sig på den clinicen som arrangerades av Vartofta Rid och Körsällskaps ungdomssektion. Vi var totalt 35 stycken från Jutagården som tog del av clinicen. Vi fick se mycket hoppning, många olika ekipage på blandad nivå.

Lördag

Under lördagen var det många som samlades kl 16.00 på Jutagården. På schemat stod banbygge och iordningställande av hästarna inför tävlingen dagen efter. På söndag är det nämligen dags för hopptävling och det har varit rekordstort intresse för att vara med.smiley Varenda häst var upptagen vilket innebar att det var många som tillsammans hjälptes åt att bygga banan. Efter banbygget hade vi gemensam bangång. Skönt att gå banan kvällen innan så man vet vad man har att vänta dagen efter. Många tävlar för första gången så det är många intryck att ta in. När detta var klart gick alla vidare in i stallet. Nu skulle hästarna fixas i ordning. Det ryktades, flätades och putsades i flera timmar under lördagkvällen. Resultatet blev rena och supersnygga hästar! Det var verkligen full aktivitet i stallet och hästarna förstod att det var något speciellt på gång.

Söndag

Klubbtävling i hoppning med klubbmästerskap och totalt 75 starter. Det var blandat ridskolehäst och privathästar, allt ifrån A-ponny till stora hästar. De red i olika klasser från bomklass till 1 meter.

I början på dagen så var det många ryttare som gjorde sin tävlingsdebut. Att bara komma ihåg en lång bana på 7 hinder kan vara nog så svårt. Sen att dessutom läktaren är fullsatt och en hel del nerver är inblandade gör inte saken lättare. Sammanfattningsvis så fick vi se många fina ritter och en hel del rosetter till felfria ekipage delades ut. En ryttare som tävlade för första gången och som red felfritt var Filippa Kåberg på ponnyn Svend:

Matchad från topp till tå i fin tävlingsutrustning var Wilma Ottosson på ponnyn Hazard:

I KM senare under dagen var det ca 30 ekipage som skulle göra upp om titeln Klubbmästare 2010.

När det var bangång så hörde man hur ryttarna diskuterade svårigheter, tempo samt vilka svängar de skulle rida i omhoppningen.

Ett KM, klubbmästerskap är alltid lite speciellt. Klubbens ryttare ska göra upp vem som blir klubbmästare. Det är mycket nerver och så gott som alla går in för vinst.smiley

Följande blev Klubbmästare 2010:

Kategori B :Guld= Amanda Karlsson Lindskog – Tuborg Guld

Kategori C: Guld= Caroline Hoerschelmann Prytz – Lulius

Silver= Hugo Hägg – Silver Boy

Brons= Adam Almgren – Chempion

Kategori D: Guld= Sandra Johansson –Freja

Kategori Häst: Guld=Linda Sundell- Twiglight Zone

Silver= Josefine Bengtsson – Mr X

Dessa ryttare välkomnas till årsmötet för att hyllas och ta emot pris i form av en plakett.

Jutagården tillsammans med SRS tackar för en trevlig tävlingsdag.