Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Höstlov & två nya temadagar

Ridskola Posted on 2010-10-31 17:45:47

På onsdag kl 18.00 är det hoppclinic med Sofia Westborg. Missa inte det! Vi kommer få se Sofia rida på våra hästar, hon kommer att visa och dela med sig av sina kunskaper. Sofias senaste merit är deltagande i unghäst-VM i Belgien hösten 2010. Hon har även tävlat flertalet hästar i falsterbo och breeders.

Innan clinicen (onsdag)från kl 13.00 – ca kl 17.00 har Sofia hoppträningar för privatryttare och våra stallassistenter. Vill du vara med så finns det ett fåtal platser kvar. Anmäl dig till Fanny. Du får även sitta på läktaren och titta på. Förra gången var det många intresserade som följde träningen från läktarplats.

____________________________________________________________________________

På Torsdag kl 18.00 är det en clinic med Westernryttaren Madeleine Stiwing. Känd från ponnyakuten där hon var gästtränare i programmet. Hon ska hålla en clinic i frihetsdressyr och hur man blir kompis med sin häst. Ett roligt och intressant ämne som har blivit mer och mer populärt.

På dagtid samma dag (torsdag) från kl 8.00-14.00 inbjudes du till en stalldag på Jutagården. Vill du vara med och se hur en dag på Jutagården går till så tag med dig matsäck och kom. Du får vara med och göra det dagliga stalljobbet så som fodra, släppa ut hästar, mocka, sopa mm. Det brukar vara en rolig dag med många deltagare, hoppas vi ses.

Vill du läsa mer om våra temadagar gör du det längre ned här på bloggen eller på srs:s hemsida www.skultorpsrs.se

Hoppas vi ses!



Söndag Stilhoppning

Ridskola Posted on 2010-10-31 17:30:23

Idag, söndag var Jag och Frida i Hjo och dömde en stilhoppningsklass. Hjo Hästsportklubb hade Klubbmästerskap och ena klassen var med bedömning stilhoppning. Roligt att de väljer att satsa på detta då det är viktigt att premiera god ridning. Även vi på Skultorp, Jutagården har tränat en hel del stilhoppning, haft kurser och träningar med fokus på ryttarens stil och inverkan. Vi tycker nu att det är dags för oss att hänga på Hjo och arrangera en stilhoppningstävling. Vi har så många duktiga ryttare som säkert skulle vilja tävla i stilhoppning. Så håll utkik, det kanske dyker upp en sådan tävling snart.smiley



Torsdag 28/10 Fortbildning

Ridskola Posted on 2010-10-31 17:29:28

I torsdags var Jag och Frida på fortbildning på Östadkullens Ridcenter utanför Alingsås. Fortbildningen var i hoppning för hopptränaren Sten Lindgren. Utbildningen arrangerades av Västergötlands Ridsportförbund och riktade sig till yrkesverksamma ridinstruktörer och tränare.

Sten Lindgren som höll i kursen är riktigt duktig och högt utbildad. Han är Diplomerad Ridlärare, Ridledarutbildare, B-tränare i hoppning, A-banbyggare i hoppning samt lärare på Uddetorpskolan.

Både jag och Frida har hopptränat för honom en hel del och haft honom som lärare när vi gick vår instruktörsutbildning.

.

Ämnet på dagens utbildning var ”Hoppövningar för lektions och träningsverksamhet”. Som ni förstår så var detta ett roligt och inspirerande ämne. Som ridlärare är det ju viktigt att ständigt sträva efter att utvecklas i sin tränarroll. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad för att hänga med i sporten. Den här fortbildningen gav många tips på bra övningar och vi fick se ett antal ryttare både på häst och ponny rida övningarna. Det diskuterades vilka eventuella problem som kunde uppstå och hur man kunde lösa detta på bästa sätt.

När vi efter avslutad dag satte oss i bilen och körde tillbaka till Jutagården så samanfattade vi dagen som en kanondag! Nu är vi inspirerade att testa övningarna på våra elever.smiley

Nästa fortbildning är den 25 november. Då ska det handla om dressyr och övningar för lektions och träningsverksamhet. Denna gång ska vi vara på Skålltorp, Skara och lärare är Lena Annegård. Kul, detta ser vi fram emot.