I torsdags var Jag och Frida på fortbildning på Östadkullens Ridcenter utanför Alingsås. Fortbildningen var i hoppning för hopptränaren Sten Lindgren. Utbildningen arrangerades av Västergötlands Ridsportförbund och riktade sig till yrkesverksamma ridinstruktörer och tränare.

Sten Lindgren som höll i kursen är riktigt duktig och högt utbildad. Han är Diplomerad Ridlärare, Ridledarutbildare, B-tränare i hoppning, A-banbyggare i hoppning samt lärare på Uddetorpskolan.

Både jag och Frida har hopptränat för honom en hel del och haft honom som lärare när vi gick vår instruktörsutbildning.

.

Ämnet på dagens utbildning var ”Hoppövningar för lektions och träningsverksamhet”. Som ni förstår så var detta ett roligt och inspirerande ämne. Som ridlärare är det ju viktigt att ständigt sträva efter att utvecklas i sin tränarroll. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad för att hänga med i sporten. Den här fortbildningen gav många tips på bra övningar och vi fick se ett antal ryttare både på häst och ponny rida övningarna. Det diskuterades vilka eventuella problem som kunde uppstå och hur man kunde lösa detta på bästa sätt.

När vi efter avslutad dag satte oss i bilen och körde tillbaka till Jutagården så samanfattade vi dagen som en kanondag! Nu är vi inspirerade att testa övningarna på våra elever.smiley

Nästa fortbildning är den 25 november. Då ska det handla om dressyr och övningar för lektions och träningsverksamhet. Denna gång ska vi vara på Skålltorp, Skara och lärare är Lena Annegård. Kul, detta ser vi fram emot.