Fredag

Temadag 5 Dekorativ hästvård

Dekorativ hästvård lockade ett 15 tal barn till stallet. Det var stallassistenterna Maria Hellström, Tilde Persson, Moa Larsson och Elsa Zabel som var ansvariga för den här aktiviteten. Deltagarna fick borsta, fläta och fixa och resultatet blev välborstade, blanka och riktigt piffiga hästar med roliga frisyrer.

Här kan du se lite bilder från aktiviteten:

_____________________________________________________________________________

.

Fredag

Temadag 5 Dressyrclinic

Dressyrclinicen kl 18.00 lockade ca 30 stycken till ett kallt ridhus. Snöväder och minusgrader hindrade inte dessa intresserade elever att få utökad kunskap inom ämnet ryttarens utbildningskala.

På clinicen red 10 stycken elever i blandad ålder och nivå.

Vi fick inledningsvis se ridläraren Åsa Alsterlund och eleven Clara Karlsson Lindskog på lina. Dvs att Jag, Fanny stod i mitten och longerade, höll en lång lina som fick hästen att springa runt, runt. Åsa satt på hästen Mr X och Clara på ponnyn Hazard. Undertiden vi fick se på dessa ryttare pratade Frida om ryttarens balans och följsamhet som är första punkten på ryttarens utbildningskala. Trots skillnad i ålder, längd och rutin visade både Åsa och Clara upp en fin sits i god balans där de kunde sitta utan stigbyglar och tyglar i samtliga gångarter.

Därefter fick vi se 3 nya ryttare till häst. Nu var det Elin Prestgaards, Sara Thorsells och Sandra Johanssons tur. Det var dags att gå in på ryttarens sits del för del. Och först ut var mellandelen.

Sen bytte 3 nya ryttare av för att gå vidare på skänkeln. Emma Brotoft, Clara Karlsson Lindskog och Elin Andersson skulle visa detta.

Den sista gruppen bestod av Karin Knutsson, Amanda Karlsson Lindskog, Åsa Alsterlund och Emelie Hamilton Eriksson. Dessa fyra visade upp överkropp, armar och händer.

Därmed var vi klara med första punkten, balans på ryttarens utbildningskala. Nästa punkt är enkel inverkan, dvs en hjälp i taget. Vi fick nu se hur framåtdrivande, förhållande och vändande hjälper används med bibehållen balans och följsamhet.

Tredje punkten på skalan är kordinerad inverkan, dvs när man samverkar mellan hjälperna. Nu skulle ryttarna visa upp hur man går vidare och nu samverkar mellan framåtdrivande och förhållande hjälper.

Det var en matnyttig clinic med mycket information att ta in. Många i publiken var överens. Det blev en tydlig och intressant clinic. Alla ridskolans elever borde varit på plats.

Tack till alla 10 ryttare som red. Ni var så duktiga smiley

.

.

_________________________________________________________________________________

Lördag

Temadag 6 Körning

Det var ett 10 tal barn och lika många vuxna som kom till stallet kl 10 för att vara med på den här temadagen. Vi hade 4 stycken hästar som skulle vara med, Dalle, Tyra, Mode och Puff. Trots att vi inte var så många så visade det sig vara ett ihärdigt gäng. Mycket körning blev det och deltagarna körde alla hästar ett par gånger var.smiley

.

Förberedleser inför tävling

Kl 16.00 samlades de ryttare som skulle tävla ridskolehäst i morgondagens dressyrtävling. Föräldrarna fixade i ordning i ridhuset, sladdade underlaget, sopade läktaren, byggde upp dressyrstaketet, fixade bokstäver, skrev namn på dressyrprotokollen, städade i cafeterian mm. Det var en hel del som blev gjort och tusen tack till duktiga föräldrar och anhöriga som hjälpte till.

Alla de som rider ridskolehäst ska göra i ordning sin häst dagen innan tävling. Det är viktigt och hör till att man förbereder sin häst på bästa sätt. Den ska vara riktigt fin på en tävling. Utrustningen skall putsas, man skall flätas, pälsen skall ryktas så att hela hästen och dess utrustning är i tipp topp! Det är väldigt speciellt att tävla och därmed en hel del förberedelser, men som jag ser det så är det förberedelserna som gör tävlingen extra rolig och spännande. Alla som varit med dagen innan vet att det är en speciell känsla… lite pirrigt och nervöst inför morgondagen samtidigt som det är lugnande att stå och borsta och feja på hästen. Mys-pys helt enkelt!

Full rulle i stallet:

Patron gillar att bli tävlingsfin:.

_____________________________________________________________________________________

Söndag

Dressyrtävling

Kl 8.00 var det dags för första start i Skultorps Ryttarsällskaps dressyrtävling. I första klassen, märke II var det 17 stycken startande. Det var en clear round klass vilket innebär att om man uppnår 50 procent, dvs hälften av poängen så är man godkänd och får därmed en clear round rosette. Alla i den här klassen gjorde bra ifrån sig och red på över 50 % och fick därför komma in på prisutdelning för att ta emot sitt pris.Här nedan ser vi två nöjda tjejer efter avslutad tävling. Tilde Persson och Thea Sanfredsson red båda Rose i märke II:

Efter första klassen var det dags för nästa klass att dra igång. Nu var det LC:1 ponny och i den klassen placerade sig följande ekipage:

1:a Caroline Hoerschelmann Prytz på Julius

2:a Alva Hägg på Tuff Turbo

3:a (delad) Kajsa Strandell på Olle och Emma Brotoft på Solero

5:a Felicia Henåker på Lord River

6:a Alva Hägg på Silver Boy

På kortet nedan rider Emma Brotoft på ponnyn Solero:

På läktaren satt många åskådare under dagen:

I nästa klass LC:1 häst placerade sig följande:

1:a Sandra Johansson på Fellini

2:a Emelie Hamilton Eriksson på Patron

3:a Ulrika Kronberg på Fellini

4:a Elin Andersson på Magita

.

På bilden nedan ser ni Sandra och Emelie:

Ulrika Kronberg på Fellini:

I dagens sista klass LB:1 ponny/häst placerade sig Moa Bergman på 1:a plats

Under den här tävlingsdagen skulle 2010 års klubbmästare i dressyr koras. Klubbmästerskapet gick i LC:1 och LB:1. Ryttarna tävlade mot varandra i respektive kategori oavett nivå. Man tävlade på den nivån där man för tillfället låg rent utbildningsmässigt.

Följande blev klubbmästare:

Guld A-ponny Elin Johansson på Arizona

Guld B-ponny blev Alva Hägg på Tuff Turbo

Guld C-ponny Moa Bergman Zarabella och Silver Caroline Hoerschelmann Prytz på Julius

Guld D-Ponny Emma Brotoft på Solero och Guld (delad) Kajsa Strandell på Olle

Guld Häst Sandra Johansson på Fellini och Silver Pauline Ohldin på Hazel och Brons Emelie Hamilton Eriksson på Patron

Dessa ryttare är extra välkomna till klubbens årsmöte som är den 27 februari där de får mottaga en klubbmästerskapsplakett.

.

Sammanfattningsvis så vill vi bara tacka för väldigt fina ritter. Alla gjorde bra ifrån sig och hästarna såg väldigt fina ut. Bra jobbat! smiley Vi är stolta över att skultorp har så många duktiga dressyrryttare.