Jag har inte skrivit så mycket om vädret på ett bra tag men snön har verkligen kommit för att stanna. Vi har haft ett snötäckt landskap under en lång tid nu. Det snöar och snöar och snöar och nu tycks det väl äntligen ha lugnat sig lite. Nu har vi istället blivit lovade extrem kyla så mitt råd är att ni ska klä er varmt för det riktigt biter om kinderna när man är ute i stallet.

Hur är då framkomligheten på Jutagården i detta snökaos? Ni alla minns väl förra året som var extrem på alla sätt. Vägen var smal, vissa delar avstängd och under en period fick vi till och med rekommendera er att köra i ena vägen och ut andra för att undvika att bilar skulle mötas på vägen.

Så hur är det med framkomligheten på Jutagården när skolskjutsar har blivit inställda och flertalet suttit insnöade hemma i stugorna? Vi måste säga det att framkomligheten är mycket bra just nu. Vi har en bred, fin, välplogad väg. Detta tack vare Åsa och hennes traktor med tillhörande skopa och snöslunga. Vissa dagar har det faktiskt varit som bäst plogat på Jutagårdens vägar J Jag som bor i ”stan” har flera gånger blivit förvånad över hur det ser ut på en del vägar… då känns det bra att vi på Juta än så länge är väl med i snöarbetet.smiley

Mitt råd till alla bilister är ändå att tänka på den luriga Grevagårdbacken. Gravagårdsbacken är asfaltsbacken som är precis när man kört förbi infarten till Grevagårdsbyn och ska ned mot Grevagården/Jutagården. Det är bra om de bilar som är på väg ned för backen väntar och lämnar företräde till de bilar som är på väg upp för backen. Det är svårt att mötas i backen. Speciellt med tanke på att man vid ett möte måste sänka farten, ev stanna. Det medför att det är ganska trixigt att komma igång igen och ta sig upp efter det. Det åker ju dessutom en hel del ekipage med bil och hästsläp på den här vägen eftersom den går till två stora ridanläggningar. (Grevagården och Jutagården) Har man släp och kör upp för backen är det i stort sätt omöjligt att komma upp om man får möte. Försök att visa hänsyn här så kan vi tillsammans hjälpas åt att minimera risken för att bli stående i backen.