Vi är bortskämda med att våra hästar både brukar hålla sig hela och friska. Men nu har vi under en period haft lite otur och några hästar har inte kunnat delta i verksamheten. Innan jul så var ponnyn Hazard och hästen Maggi lite hostiga men vi kunde inte begripa vad det var för fel. Under jullovet så blev Hazard sämre och vi fick tillkalla veterinär. Veterinären trodde att det kunde vara en allergi som uppkommit på grund av den här extrema vintern. Temperaturskillnaden mellan sträng vinterkyla med många minusgrader kontra ett varmt stall kan göra att hästen har svårt att ställa om sig och blir överkänslig. Den blir allergisk, påverkad i sina luftvägar och får då hosta. Åtgärden vi gjorde var att flytta ut Hazard och Maggi till uteboxarna. Båda två blev faktiskt väldigt glada och tyckte det var fantastiskt mysigt att stå där ute i kylan vilket man kanske inte kan tro, men så är vi ju människor också.

Vi har direktinsläpp när vi tar in hästarna och Maggi och Hazard förstod direkt redan efter första natten var de numera bodde någonstans. De gick raka vägen till sina uteboxar och där står de nu nöjt och tittar ut. Gå gärna upp och hälsa på dem. De är riktigt sällskapssjuka.

I förra veckan var vi även inne på kliniken med båda två för att ta prover och göra en ordentlig kontroll och denna veterinär bekräftade att det var en allergi. Hon tyckte att det redan blivit mycket bättre så de ska sättas igång och så småningom gå med på lektion igen. Motion är bara bra.

Mr X har varit borta från lektion en vecka på grund av en sparkskada på ena frambenet men han är förhoppningsvis på bättringsvägen. Dalle blev också hastigt dålig i förr förra veckan. Troligtvis har han sträckt sig i hagen på det hårda och hala underlaget men är nu bättre igen. Vi hoppas och tror att vi snart ser dessa två på lektion igen. Många elever längtar och undrar vart deras älsklingar tagit vägen.