Tänkte att det var dags att presentera våra två ridlägerhästar som vi ska låna under våra läger i sommar. Det är Miramis och Golden Gate. Dessa två D-ponnyer ägs av Bosse Hellkvist (klubbens ordförande) och hans dotter Emma som rider på lektion hos oss och tävlar för klubben.

Vi har lånat både Golden och Miramis tidigare år på våra läger så det är många som känner igen dessa två hästar. Det var flera elever som blev glada och ropade högt när de hörde att de skulle komma i år igen. Golden tävlar dessutom för klubben med sin ägare Emma och han kommer till oss varje onsdag för att träna hoppning och dressyr i en av våra träningsgrupper.

Miramis är en ponny i sina bästa år på ca 144 cm. Han är lugn och pålitlig, en perfekt häst att lära sig på. Miramis är snäll och i både hoppning, dressyr och uteritt. En häst som du kan göra lite av varje med. När han ska ut i hagen så kan han bli lite ivrig. Så det kan vara bra att ta hjälp av någon erfaren om du inte är så van att leda häst. På sommaren har Miramis soleksem vilket gör att han går med ett täcke för att skydda sig mot sol och knott.

Golden Gate är en tävlingsponny som många skulle vilja ha som sin egen. Han är en cremefärgad maxad D-ponny som kallas för Gotten. Han är duktig i både dressyr och hoppning och har tävlingsresultat i båda grenarna. Han är pigg och framåt utan att bli strark eller het. Lagom helt enkelt. Gotten har varit väldigt uppskattad på våra läger och det är du som ryttare som väljer vad du vill träna på under lägret. Han kan det mesta.