Nu har vi varit inne på Skara hästklinik med Lakris. Lakris är inte längre en hingst.

För dig som inte vet så är Lakris en svart hingst (numera valack) född -08 efter dressyrhingsten Dionysos. Han köptes som ettåring av Henrik och Cecilia Nyberg i Varnhem. Det är tänkt att han skall bli Fridas häst och efterträda Fellini som hennes framtida tävlingshäst. Lakris är nu 3 år och det har blivit dags för inridning.

Ni kanske tänker… Hingst på en ridskola? Är det verkligen passande? Under dessa år har vi varit i valet och kvalet många gånger om vi ska kastrera honom eller inte. Men det har inte varit några som helst problem med att han varit hingst. Vi har kunnat ha honom i ett stall med enbart valacker och i en hage som inte angränsar till några ston. Detta har gjort att Lakris har varit hur lugn och snäll som helst. Precis som en vanlig valack.

Men nu med tanke på att han blivit tre år och skall ridas in har vi under veckan varit inne på Skara Djursjukhus och fått Lakris kastrerad. Vanligtvis så kastreras hingstarna i 3-4 års åldern och med tanke på att våren nu kommer med väldig fart, stona blir brunstiga och hingstkänslorna lätt väcks till liv känns vårt beslut genomtänkt.

Han klarade operationen bra och har nu stått på box ett par dagar. Idag var första dagen som han fick gå ut i hagen. smiley