Nu är beslutet taget. Fellini skall bli ridskolehäst på heltid. Länge har beslutet legat i luften och vi har haft svårt för att bestämma oss. Som tävlingshäst i de högre dressyrklasserna har han gjort sitt och vi funderade mycket och länge på olika alternativ, om han skulle säljas eller om man kunde ha en så värdefull häst på ridskola? Fellini har ju sen en tid tillbaka provat att gå med på ridskolan och gjort detta med bravur. Alla som ridit honom har varit grymt nöjda och det finns nog ingen som ogillat honom. Han är en riktig läromästare och har grymt mycket att lära ut till våra elever. En kanonhäst! smiley

Skall väl tillägga det att det här med att sälja hästar är inget vi är speciellt bra på. Inte för att vi inte har kunskapen utan för att vi inte vill. Det tar emot att sälja något som står en nära. Vi har sålt ett par hästar men det är inget vi vare sig tycker är speciellt roligt eller något som vi eftersträvar. Det har varit nödfall som gjort att vi sålt en häst. De har inte passat in i vår verksamhet och vi har då gjort bedömningen att de skulle få det bättre någon annanstans. I Fellinis fall så är det inte så. Han trivs bra på Jutagården och vi har svårt att tänka oss att han skulle få det bättre nån annanstans. Vi tycker att det är roligt att kunna ta del av en läromästares kunskaper och få jobba med denna kollega varje dag. Då kanske ni undrar vad jag menar med kollega? Men för oss ridlärare blir ju hästarna våra kollegor. Kollegor som man kommer väldigt nära och som man bryr sig väldigt mycket om. Man fäster sig vid dem och har svårt att sälja dem vidare till kanske en vilt främmande person. Inget för oss helt enkelt.

Fellini har ju tidigare varit Fridas tävlingshäst. Hon har haft honom i 5 år och de har tränat och tävlat mycket tillsammans. De har tävlat upp tom MSV B:5 och bästa placering har de i klassen MSV B:1. När Frida var gravid (1:a gången) och fick Noak så reds Fellini utav Åsa. Åsa lärde sig mycket av att rida honom och hon tävlade i div II laget i dressyr på honom. De gjorde många fina rundor tillsammans och som bästa resultat blev placering i LA. Så ni kan säkert förstå att det är en hel del känslor inblandade. Känns skönt nu när beslutet är taget och att han ska få stanna kvar på Jutagården. Lycka!

.

Film på Fellini och Frida: