Hemma efter en heldag som gått i ett kör utan minsta andpaus. Dagen började med klubbens fixardag ute på Jutagården som direkt övergick till kalas och födelsedagsfirande i Stöpen hos Mathias familj. Nu är jag äntligen hemma men känner att jag behöver lägga en stund på bloggandet innan jag tar ”söndagkväll” och kryper upp i soffan och bara gör absolut ingenting.

Inför fixardagen hade vi gjort en lång lista på allt som skulle göras. Och tro mig, vi slog på stora trumman och gick all in. Som tur var så var det riktigt många som slöt upp och kunde hjälpa till att genomföra alla punkter på listan. Det stora deltagandet på fixardagen gjorde att vi kunde ro så gott som allt i land. Vilket engagemang! Vilken otrolig arbetsinsats! Vilken uthållighet! Vilken underbar stämning! Här stärktes verkligen SRS-andan och gemenskapen i klubben! Riktigt KUL!smiley

Här är några av alla de saker som vi fick gjorda idag:

· Genomgång av allt material, papper, pärmar och böcker i sekretariatet.

· Genomgång av alla saker och allt material i klubbrummet.

· Möblera om klubbrummet till sekretariat/prisrum.

· Möblera om sekretariat till café del med bord samt en liten del som anmälningssekretariat.

· Inventering av allt vårt hindermaterial. Tvättning, sortering och lagning.

· Målning av en del hindermaterial. Tack till Hellströms färg som sponsrade med färg.

· Sortera in allt hindermaterial så det blev ordning och reda.

· Städa och plocka i ordning i ridhuset.

· Sopa läktaren.

· Plocka i ordning på utemöbler.

· Plocka i ordning på utebanan.

· Städa omklädningsrum.

· Städa toaletterna.

· Inventering av all köksutrustning.

· Påbörja det stora renoveringsprojektet av cafeterian.

· Flytta ut alla möbler, kylskåp och andra grejer som tillfälligt måste ut för att kunna byta köket i cafeterian.

· Stänga/snickra igen ett skjutfönster i cafeterian för att minska värmeförlust.

· Bila upp golvet i cafeterian.

· Slänga otroligt mycket skräp, möbler och andra gamla grejer som inte använts på åratal. Det blev ett riktigt stort sopberg som skall köras till tippen.

Tyvärr blev det en liten miss med hämtning av plyfaskivor och hyrning av skylift vilket gjorde att vi inte kunde greja med sarjen och belysningen i ridhuset som var planerat. Synd. Men man kan ju inte få till allt. Det är hemköpt armaturer och lysrör så nu får vi bara hoppas att vi kan få hit elkunniga personer till ett annat tillfälle då detta är en viktig sak att få ordning på inför våra tävlingar.

Inför den här fixardagen var det ett antal medlemmar som fått i uppgift att delta på just denna fixardag. Klubben har som ni säkert vet vid det här laget infört ett funktionärssystem där alla medlemmar fått ett arbetspass tilldelat där de antingen skall hjälpa till på en fixardag eller tävlingsdag. Glädjande nog så kom så gott som alla på listan. De som ej dök upp kommer få ett annat uppdrag tilldelat. Något som var ännu mer glädjande var att det kom nästan dubbelt så många mot vad som stod på listan. Dels var det många som kom flera ur samma familj och sen var det andra medlemmar som kom just bara för att de kände för det. Kul att så många ville hjälpa till och dra sitt står till stacken. Och kul att det blev så mycket gjort. Vilket resultat. Vi alla tillsammans har uträttat stordåd! En dag att minnas!smiley

Här ser ni lite bilder från dagen: