Nu är det dags för två roliga aktiviteter för våra yngre elever på ridskolan.

Det är en aktivitet i två delar.

.

Första delen är en käpphästhoppning den 17/4 som arrangeras av ungdomssektionen. I den här tävlingen anmäler man sig till olika klasser med sin käpphäst. Man tränar på den banan som kommer vara månaden efter, fast då med riktig häst. (Har du ingen egen käpphäst kan du vara med på US käpphästtillverkning som är på lördag den 16/4)

Andra delen är en Blåbärshoppning som är söndagen den 15/5 och arrangeras av SRS. Denna tävling är på samma bana som man ridit under käpphästhoppningen. Den enda skillnaden är att man nu rider banan med riktig häst.

Clear round- Bedömningen i båda tävlingarna är clear round vilket innebär att felfria ekipage får rosette. Alla som deltar i båda tävlingarna får ett diplom.

Maskerad– Under båda tävlingarna kommer det vara Maskeradhoppning vilket innebär att man får klä ut sig själv och sin häst. Pris till bästa utklädnad. Ett pris i käpphästhoppningen och ett i blåbärshoppningen.

Skynda dig att anmäla dig till Käpphästhoppningen som är redan nu i helgen. Anslag sitter uppe i stallet och på klubbens hemsida. Där hittar du även information om blåbärshoppningen. Anmälningslistor till blåbärshoppningen kommer upp först på käpphästhoppningen. De som deltar i käpphästhoppningen får förtur att anmäla sig till Blåbärshoppningen. Det brukar ju vara populärt att tävla på Jutagården och alla ridskolehästar brukar bli upptagna direkt när anmälninglistorna kommer upp. Är du med på Käpphästhoppningen är du garanterad en häst till den 15/5.

Här hittar du propositionen till Blåbärshoppningen:

När anmälningslistorna sitter uppe from måndag den 18/4 får alla elever anmäla sig. Även de med mer tävlingserfarenhet som vill ha extra banhoppningsträning. Privatryttare är självklart också välkomna till denna clear rundhoppning.

Hoppas vi ses, Välkommen!